2024. május 19. - Ivó, Milán

Hízó britek

Egy brit kormányzati tanulmány szerint egy emberöltőn belül a lakosság fele elhízott lesz Nagy-Britanniában. Ezért a kormány hosszú távú tervet dolgoz ki a megelőzésére. A jövő héten nyivánosságra kerülő tanulmányról az Observer című brit lap vasárnap ado
2007. október 14. vasárnap 16:37 - Hírextra
A tanulmány szerint 20 év múlv a brit férfiak 60 százaléka , a nők 50 százaléka lesz elhízott.

Egy másik nemrég végzett felmérés kimutatta, hogy az elmúlt 20 év alatt a brit 12 évesek derékbősége 8-10 centivel nőtt. A 12 éves kislányok átlagosan 7,4 kilóval lettek súlyosabbak 2 évtized alatt . A fiúknál a súlygyarapodás 6,6 kiló, de ez nem 20, hanem 30 év alatt követekezett be.

Az elhízottság olyan tömeges már Nagy-Britanniában, hogy a problémát nemrég a klímaváltozáshoz hasonló súlyúnak minősítette a brit egészségügy miniszter. "Most már világosan látjuk a probléma méretét. Olyan fokú potenciális válság áll előttünk, mint a klímaváltozás, és mindenkinek az az érdeke, hogy visszafordítsuk ezt a tendenciát" - jelentette ki Alan Johnson brit egészségügyi miniszter.
Mint a BBC ezzel kapcsolatban megjegyzi, Gordon Brown miniszterelnök támogatta, hogy hosszú távú kormányprogramot dolgozzanak ki az elhízottság megelőzésére. Erre külön pénzt cimkéztek meg a múlt héten elfogadott költségvetési reformban.

A brit kormányzati jelentés szerint a tömeges elhízottság 2050 -re már évi 45 milliárd font társadalombiztosítási kiadást fog jelenteni az orvosi kezelés és a kiesett munkaidő formájában. Ez majdnem 7-szer több, mint amennyit a brit parlament asóházi egészségügyi bizottsága prognosztizált 2004-ben.

A kormányzati jelentés szerint az elhízás egyik oka a helytelen táplálkozás, a másik a mozgáshiány. A modern életmódban sokkal kevesebb a mozgás, mint amennyire szükség volna.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását