2024. április 25. - Márk

Család rekedt a sziklapárkányon

Mentőkosárban hoztak le a meredek szikláról egy négytagú családot a Pilisben vasárnap a tűzoltók - közölte a szentendrei tűzoltó-parancsnokság vezetője az MTI-vel.Kora délután kapták a riasztást, amely szerint egy négytagú család fennrekedt a Pilisben egy
2007. október 14. vasárnap 20:26 - Hírextra

Szerencsére az apának GPS-készüléke is volt, ennek segítségével sikerült - az általa megadott koordináták alapján - meghatározni, hogy pontosan merre is kell keresni őket.

A helyszínre három tűzoltóautó és egy terepjáró érkezett, a tűzoltókat egy helyismerettel rendelkező erdész is segítette - ismertette a százados. Sikerült megtalálni a családot, és a tűzoltók kötelekkel, mentőkosárral egyenként biztonságba helyezték a megriadt felnőtteket és a két gyereket.

Elmondásuk szerint a turistautat keresték, amikor a meredek részen omlani kezdett alattuk a talaj, ezért veszélyes lett volna tovább leereszkedni, vagy akár csak meg is mozdulni. Ezért volt szükség a segítségre. 

Jámbor Ferenc azt is elmondta, hogy évente négy-öt hasonló esetben kell kivonulniuk a Pilisbe, legtöbbször a Rám-szakadék környékén kerülnek bajba kirándulók, akiket ki kell menteni.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását