2024. április 28. - Valéria

Az MSZP népszerűsége lement vakondba

A Marketing Centrum közvéleménykutatása szerint október első felében a választásra jogosultak 38 százalékának kevenc pártja a Fidesz, s csak 22 százalékának az MSZP. Ugyanakkor egy "most vasárnapi választáson" valószínűleg résztvevők 18 százalékának nincs
2007. október 14. vasárnap 23:17 - Hírextra
A megkérdezettek közül legtöbben az elmúlt hónap legfontosabb belpolitikai eseményeként a Zuschlag-ügyet említették, ez azonban mégis alig észlelhetően hatott a pártok támogatottságára. Nyilván azért sem, mert már az őszi politikai szezonnyitás előtt is vezetett a Fidesz - jegyzi meg a Marketing Centrum.

A népszerűségi adatok alapján, ha most lenne a választás, a Fidesz majdnem bizonyosan egyedül is megszerezné a 386 parlamenti mandátum többségét. A mostani szoros partner KDNP támogatottsága éppen csak kimutatható, az SZDSZ-é és az MDF-é pedig az 5 százalékos bejutási küszöb körül billeg.

A választásukat valószínűsítők körében 18 százalék a bizonytalanok aránya. A Marketing Centrum szerint ha ők is a pártot választani tudókhoz hasonló arányban voksolnának, akkor a Fidesz 50 százaléknál jobb eredményt érhetne el, az SZDSZ és az MDF is biztosan bejutna a parlamentbe.

A pártok iránti vonzalom megváltozása eltolta a magukat bal-jobboldalra besorolók arányát. Három éve, Gyurcsány Ferenc hivatalba lépésekor a megkérdezettek 32 százaléka balra, 31 százaléka jobbra helyezte magát. Ez az arány most 25-35 százalék.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását