2024. május 6. - Ivett, Frida

Hány feljelentés van valójában a BKV ügyben?

A BKV a feljelentések ügyében "mindig a már megtett lépéseket kommunikálja" - közölte a BKV szombaton a Népszabadságnak arra a hírére reagálva, hogy a rendőrség szerint a cég illetékesei csaknem ötször annyi feljelentésről beszélnek a nyilvánosság előtt, mint amennyit ténylegesen megtettek.
2010. február 13. szombat 16:58 - HírExtra
A lapnak Bodnár Zsolt dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese azt mondta: a BKV-tól 12 feljelentést kapott a rendőrség a nyomozás érdemi kezdete, vagyis azóta, amióta a médiában hetente közlik, hogy éppen hány szerződés vagy gyanús végkielégítés ügyében készülnek feljelentést tenni. Ugyanezen idő alatt a BKV-s nyilatkozatok szerint 57 feljelentést kellett volna kapnia a BRFK-nak - ismerteti a Népszabadság.

A közlekedési társaság közleményben reagált a napilapban megjelentekre. Azt írták: a BKV a péntekig csaknem 40 cég mintegy 50 gyanús tanácsadói szerződése ügyében tett feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) ismeretlen tettes ellen, és ezekkel kapcsolatban minden rendelkezésre álló dokumentumot átadott.

A feljelentések átvételét a BRFK pecséttel igazolta, a BKV pedig mindig sajtóközleményben tájékoztatta a közvéleményt a megtett intézkedésről - tették hozzá.
Mint írták, a BRFK szeptember 16-án 61 gazdasági társaság és magánszemély közel 100 szerződését kérte. A kérésnek eleget tettek, és körülbelül 140 szerződést, illetve kapcsolódó dokumentumot adtak át, amelyek részletezése megtekinthető a társaság honlapján Kocsis István vezérigazgató február 8-ai prezentációjában - írták.

Hozzátették: a tanácsadói szerződéseken kívül a végkielégítésekkel kapcsolatban a BRFK 108 eredeti anyagot kapott, amelyek munkaszerződéseket, munkaköri leírásokat és egyéb, ezekhez kapcsolódó iratokat tartalmaztak.

A különösen nagy vagyoni kárt okozó bűncselekmény gyanúja miatt szeptember 30-án megtett rendőrségi feljelentés, - amely a 2003. január 1-től kifizetett végkielégítések vizsgálata alapján történt - teljes dokumentumhalmaza október 15-én hiánytalanul már a BRFK-nál volt - közölték.

A BKV hangsúlyozta: a cégnél tartott házkutatások során a rendőrség munkatársai minden fellelhető és a BKV rendelkezésére álló, általuk kért dokumentumot megkaptak. Leszögezték: a közlekedési cég folyamatosan együttműködik a hatóságokkal és segíti a munkájukat, hiszen - mint fogalmaztak - az az érdekük, hogy minél előbb tisztázzák a gyanús ügyeket és megtalálják a felelősöket. A BKV eddig minden BRFK-kérést messzemenően teljesített - hangsúlyozták.

A Népszabadságnak nyilatkozva Bodnár Zsolt arról is beszélt, hogy a BKV-s nyilatkozatok olyan ügyeket is felemlegetnek, amelyekben már régen nyomoznak, például a sajtóban a napokban bemutatott 100 milliós békásmegyeri utastájékoztató ügyében már számos tanút kihallgattak, amikor a BKV feljelentése megérkezett.

A bűnügyi helyettes a lapnak elmondta, hogy két hete azért tartott házkutatást a BRFK az Akácfa utcában, mert úgy látták, a BKV korábban mégsem adta át a kért dokumentumokat.

Bodnár Zsolt leszögezte: a BRFK nem feljelentéseket és azok "harsány kommunikációját" várja a BKV-tól, hanem azokat az iratokat, amelyeket október óta kérnek, de mindmáig nem kaptak meg maradéktalanul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását