2024. április 26. - Ervin

Kiskunhalas: alapszervezet feloszlatva

Az MSZP országos etikai és egyeztető bizottsága - egyetértve a párt országos elnöksége javaslatával - úgy döntött, feloszlatja a kiskunhalasi szervezetet - közölte a testült szombati ülése után az MTI-vel az etikai bizottság elnöke.
2007. október 13. szombat 19:31 - Hírextra

Az MSZP országos etikai és egyeztető bizottsága megtárgyalta a párt országos elnökségének javaslatát és "elfogadva az elnökség érveit, úgy döntött, feloszlatja a szervezetet és elrendeli újraalakulását" - mondta Simon Gábor a testület elnöke.

Az újraalakulás jelenti egyrészt azt, hogy a jelenlegi tagok - az országos elnökség ellenőrzése mellett - megerősítik tagságukat, de jelenti azt is, hogy egy új működési struktúrát, szervezeti és működési szabályzatot alakítanak ki, és lezajlik a tisztújítás folyamata - tette hozzá.

A tervek szerint ez a folyamat - amelynek levezénylésére az országos és a megyei elnökség kapta a felhatalmazást - napokon belül megkezdődik, és november 15-ig be kell fejeződnie - közölte Simon Gábor.

Simon Gábor kérdésre válaszolva közölte: az új tagok felvételénél nem vezetik be az ajánlást.
Hozzátette: a városi szervezet megújítását követően sor kerül tisztújításra a megyei szervezetnél is. Ennek indokaként azt mondta, hogy megyén belül a kiskunhalasi volt taglétszámát tekintve az egyik legjelentősebb szervezet. Kérdésre válaszolva közölte: a taglétszám ötszáz körüli.

Simon Gábor arra a kérdésre, hogy hogyan kívánják a nyerészkedőket kiszűrni az újjáalakuló szervezetből, úgy válaszolt: bár senki fejébe nem látnak bele, de szerinte a közösség lesz annyira erős, hogy a nyerészkedésre számítókat ki tudja szűrni.

A politikus elmondta: az etikai bizottság azt is javasolja, hogy induljon eljárás Zuschlag János és társai ellen még akkor is, ha ennek a jelen helyzetben - mivel az érintettek előzetes letartóztatásban van - gesztus értéke van. Úgy vélte, e lépésnek azért van jelentősége, hogy ilyen módon is elhatárolódjanak Zuschlag Jánostól és társaitól.

Az MSZP kiskunhalasi szervezete és önkormányzati frakciója szeptember 27-én kizárta soraiból Zuschlag Jánost (a szervezet elnökét) és Weiszenberger Lászlót, a helyi önkormányzat MSZP-Sikeres Halasért Társaság frakciójának két tagját, a hozzájuk kapcsolódó botrányos ügyek miatt.

 Önkormányzati képviselői mandátumáról egyikük sem mondott le; a jogszabályok a visszahívásnem teszik lehetővé.

Zuschlag Jánost a Bács-Kiskun megyei közgyűlés MSZP-frakciója is kizárta tagjai közül.

Zuschlag János volt szocialista parlamenti képviselőt, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnökét és hét társát különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség, alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását