2024. április 26. - Ervin

Habsburg Hévizen

Kéthetes kúrán vett részt a hévízi gyógyfürdőben Habsburg Ottó, aki büszke arra, hogy 95 éves kora ellenére eddig nem volt szüksége hasonló gyógykúrára - erről maga a politikus beszélt szombaton újságíróknak.
2007. október 13. szombat 15:37 - Hírextra

A jövő hónapban 95. születésnapját ünneplő, ma is igen aktív és jó humorú politikus elmondta, hogy ilyen hosszú időt egy helyen - mint most Hévízen - csak nagyon ritkán tölt el, eddig kitűnő egészségi állapota mostanáig nem is tette szükségessé, hogy gyógykúrán vegyen részt; ezt a politikus szombaton, elutazása előtt tartott sajtóreggelin mondta, ahol részt vett fia, Habsburg György, valamint a település polgármestere, és ott voltak a kórház vezetői is.

A jövő hónapban 95. születésnapját ünneplő politikus a fürdőváros és a környékének adottságait és fejlesztéseit méltatva úgy vélekedett, a közeli Sármellék repülőtere akár szorosabb ausztriai és szlovákiai légi kapcsolatok kiépítésére is alkalmas volna.

Az Európai Parlament egykori képviselőjeként felidézte: számos előnye volt annak, hogy a hetvenes-nyolcvanas években ő volt az egyedüli, magyarul beszélő tagja a strasbourgi parlamentnek. Az Európai Néppárt képviselőjeként vett részt a munkában, de pártokon felüli szerepe volt azzal, hogy minden magyar ügyet rábíztak.

Habsburg Ottó és fia a közelgő születésnap kapcsán rövid számvetést is készített. Eszerint 60 magyar település, köztük a mostani beszélgetésnek helyt adó Hévíz díszpolgára is a politikus.

Mint Habsburg Ottó mondta, gyermekei és unokái a világ számos pontján élnek - így Magyarországon is - Spanyolországtól Svédországon át egészen Örményországig. A szűken vett családhoz 38-an tartoznak, de szélesebb körben a dinasztiának ma 320 tagja viseli a Habsburg nevet.

Habsburg Ottó arról is beszélt, hogy a hévízi kúra után szombaton Németországba utazik, a jövő héten pedig már a svájci Zugban tartja az Örményországban művészeteket tanító Gabriella lánya első német nyelvű könyvének bemutatóját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását