2024. május 18. - Erik, Alexandra

Átnyomogató képviselők

A bizottsági ülésén, ahol a kérdések eldőlnek, az igazi szakmai munkára lenne lehetőség, két kézzel szavaznak. A Környezetvédelmi bizottság ülésein mindennapos a kettős szavazás.
2007. október 13. szombat 12:24 - Hírextra

Lemondott az egyik ellenzéki képviselő mandátumáról, mert a plenáris ülésen képviselő társa helyett nyomta meg a gombot. A farizeusság csúcsa, hogy maga a mandátumáról lemondott képviselő, meakulpázik.

Hangsúlyozzuk a plenáris ülésen szavazott az egyik képviselő a másik helyett, ahol a szavazások előtt jobb és baloldalon egyaránt hangos szóval hangzik el az utasítás, hogy a melyik gombot kötelező megnyomni. A plenáris ülésen beszélgetéssel vagy újságolvasással az időt mulató számos képviselő, hangos szóval kap utasítást, hogy igennel, nemmel, vagy tartózkodás gomb megnyomásával voksoljon. A plenáris üléseken történő szavazásra leginkább a formalitás a jellemző, a frakció fegyelem érvényesül. Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy egy képviselő jelen van vagy nincs, a plenáris ülésen a legtöbb szavazáskor.

Ezzel szemben a bizottsági üléseken, ahol a kérdések eldőlnek, az igazi szakmai munkára lenne lehetőség, két kézzel szavaznak. Intézményesen lehetősége van a képviselőnek a társa helyett is, szavazni a bizottsági üléseken. A legtöbb bizottsági ülés nem is volna határozatképes, ha egy képviselő társa képviseletét nem láthatná el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását