2024. május 13. - Szervác, Imola

A kormányfő újabb pontja

Újabb ponttal gyarapodott Gyurcsány Ferenc tisztasági csomagja. A kormányfő a Népszabadságnak adott interjújában elmondta: a nyolcadik pont a Fidesz javaslataiból áll össze, amelyek a kormánytagok jövedelmi helyzetét tennék átláthatóbbá.
2007. október 13. szombat 08:39 - Hírextra
A kormányfő bízik benne, hogy az MSZP-frakció szombati ülésén támogatni fogja a közélet megtisztítását célzó csomagját. Mint mondta: Sólyom László köztársasági elnököt is tájékoztatta elképzeléseiről, és az államfő egyetért a javaslatok lényegével. Gyurcsány Ferenc elképzelhetőnek tartja, hogy kompromisszumként nem a következő ciklustól, hanem csak 2014-től vezetnék be a képviselői-polgármesteri összeférhetetlenséget. Szerinte a lényeg szempontjából mindegy, hogy 2010, vagy 2014. Ha egy szerkezeti reformnak az ára az, hogy méltányos átmeneteket teremtsenek, akkor az már hatalmas győzelem - mondta a miniszterelnök.

"A lényeget illetően nincs bennem kétség: ez egy gyorsított polgárosodási program. Az elárult polgári Magyarország birtokba vétele. És ez a legtisztességesebb politika. A választási időszakban új Magyarországot ígértem. Új viszonyokat, fejlesztéseket. Ezt csináljuk. Nincs sok-sok reform, csak egyetlenegy. Hiszen minden átalakításnak, kezdve az egészségügytől a feketegazdaság elleni küzdelemig, közös eredője van: egy új demokratikus és polgári rend kialakítása. Egy hatékony állam és egy normatartó, öntudatos polgár új viszonyát szeretnék kialakítani. Ehhez gyengíteni kell az elitek túlhatalmát és erősíteni a polgárok befolyását. Most értünk ennek a folyamatnak a közepéhez: elértünk a politika szívéhez" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc kormányfő a Népszabadságnak adott interjújában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását