2024. április 29. - Péter

Tiltani fogják a dohányzást a kocsiban

Kaliforniában jövő évtől tilos lesz autóban dohányozni, ha gyerek is ül a kocsiban. Akár 100 dollárra is megbüntethetik majd a Csendes-óceán partján fekvő államban azokat a felnőtteket, akiket rajtakapnak. A rendeletet Arnold Schwarzenegger kormányzó írta
2007. október 12. péntek 14:15 - Hírextra

A legújabb tilalom az utóbbi évek dohányzást tiltó intézkedéseinek a sorába illik. Kaliforniában megbüntethető az a személy, aki zárt munkatérben rágyújt, mint ahogy az is, aki egy játszótérhez 7,6 méternél közelebb füstölög.

A Harvard Közegészségügyi Iskola adatai szerint a passzív dohányzás tízszer veszélyesebb lehet egy járműben, mint a lakásban.

Legalább 20 amerikai szövetségi államban van napirenden a kaliforniaihoz hasonló tilalom bevezetése. Arkansas-ban akkor tilos a kocsiban dohányozni, ha 6 évesnél fiatalabb gyerek van jelen, Louisiana államban 13 évesnél fiatalabb gyerekekre vonatkozik ilyen szabály. Maine-ben januárban kerül napirendre a kérdés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását