2024. április 26. - Ervin

Óriási hackertámadás

Az utóbbi évek legnagyobb hackertámadását követték el Fehéroroszországban néhány napja: mintegy 3500 kisebb-nagyobb vállalat szervereit omlasztották össze különböző elektronikus küldeményekkel - közölte a minszki belügyminisztérium kedden.
2008. január 8. kedd 17:25 - Hírextra

A nyomozó hatóságok keresik a január 5-i támadás forrását: egyelőre egyetlen olyan számítógéphez jutottak el, amelynek esetleg része lehetett a dologban, és megállapították, hogy a támadáshoz külföldi - valószínűleg egy orosz szolgáltatóhoz tartozó szervereket - használtak fel. Ez utóbbi miatt a fehérorosz hatóságok az orosz nyomozókhoz fordulnak segítségért.

Az informatikai katasztrófát okozó progamot úgy kell elképzelni, mint egy "flash mobot" (interneten szervezett tömeges, vicces utcai akciók), csak nem emberek gyűlnek össze, hogy azonosan cselekedjenek, hanem külön e célra írt programok lépnek működésbe: ezek segítségével a hackerek betörnek a világ különböző országaiban lévő számítógépek ezreire, és azokról egyetlen szerverre, vagy IP-címre nem létező felhasználók hamis IP-címéről hatalmas mennyiségű hamis mailt küldenek. Ezek óceánja egyfelől elnyeli a normál felhasználók leveleit, másfelől a megtámadott rendszerek összeomlásához vezet.

Az ilyen jellegű támadás elnevezése DDoS - Distributed Denial of Service.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását