2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Pókerarc a képernyőn

Új kvízjáték indul az RTL Klubon. A póker szó ne tévesszen meg senkit, nem Korda Gyuri bácsi sportszenvedélye gyűrűzi be tévécsatornát. A Pókerarc egy olyan feleletválasztós játék, ahol a játékos nem kell, hogy a kérdések többségére tudja a választ - egys
2007. október 12. péntek 10:57 - Malina Adrienn

A gyors felfogás, az idegek és a dörzsöltség játékában az viszi a főnyereményt, aki a legjobban blöfföl. Aki el tudja hitetni játékostársaival, hogy ő az a menő, aki a legjobban tud, még akkor is nagy esélye van a nyerésre, ha ez valójában egyáltalán nem így van.

Hat versenyzővel kezdődik a játék, összesen 28 kérdést kell, hogy megválaszoljanak, persze csak azoknak, akik az utolsó fordulóig bent maradnak. Fordulónként emelkedik a kérdésenként nyerhető összeg, és a forduló végén a legkevesebb összeggel rendelkező játékos esne ki - eddig a hétköznapi kvízjáték.

A játékosoknak 10 másodpercük van arra, hogy eldöntsék kiszállnak-e, vagy tovább játszanak. Aki megnyomta a gombot, az az eddig megnyert pénzével távozhat, de nem játszhat tovább a végső győzelemért. Ha utolsó helyen áll, jól tette, hiszen, ha senki más nem nyom, akkor kiesett volna nyeremény nélkül. Csakhogy senki sem tudhatja teljes biztonsággal, hogy ő áll-e az utolsó helyen. S mi van, ha valaki kiszáll a középmezőnyből, mert nem bírja tovább idegekkel, mert a többiek jól blöfföltek? Nos akkor a forduló igazi utolsó helyezettje játszhat tovább a végső győzelemért.

Ha úgy blöffölünk, hogy az ellenfeleink azt hiszik, jól állunk, miközben valójában rosszul áll a szénánk, a játéksorozat végén miénk, lehet akár az 50 millió forintos garantált főnyeremény is.

A vetélkedő angol eredetijében egy nő például úgy nyerte meg az egymillió fontos fődíjat, hogy a kérdések során "csak" 84500 fontot sikerült összegyűjtenie - valószínű, hogy nagyon ügyesen blöffölt. A PokerFace című műsort egyébként Ant és Dec, egy népszerű műsorvezető páros találta ki. Ők voltak többek között a Pop Idol nevű tehetségkutató házigazdái is, és először 2007 januárjában láthatták az ITV nézői. A műsor eredeti címe The Con Test volt.

A mi két műsorvezetőnk Vágó István és Sebestyén Balázs lesz. Nem kell bemutatni őket. Vágó még a Riporter kerestetik vetélkedőben tűnt fel, ahol Vitray Tamás a döntő után felajánlotta neki a barkochbajáték vezetését, 1976-ban. Azóta is kedveli a vetélkedőjátékok minden fajtáját. 2000-től 2007-ig a Legyen Ön is milliomos műsort vezette.

Sebestyén Balázs a Viva Tv-ből érkezett az RTL Klubhoz. Szembesítő "sója", a Balázs Show évek óta a csatorna legnézettebb műsorához tartozik. 

A műsor főszerkesztőjét, Kerényi Pétert kérdeztem a Pókerarc születéséről.

Honnan származik a műsor ötlete? 

A műsor Angliából való, ahol két nagyon népszerű műsorvezető ötletéből született, Ant és Dec gyorsan magas nézettséget produkált.

Legyen Ön is milliomos! jelenleg szünetel. A Pókerarcot ennek a helyére szánják?

Ez jellegében is más műsor lesz, mint a Milliomos. Ez egy napi rendszerességgel, hat héten át futó műsor. Minden hétfőtől szombatig játszik hat-hat játékos. Vasárnap kerül sor a heti döntőre, amikor a hat nyertes összeméri a képességeit. A heti döntőkből is lesz hat darab, hiszen hat hét van és ezeknek is lesz egy nyertese. A szuperdöntőben ez a hat nyertes fog bekerülni. A műsor érdekessége, hogy úgy is lehet nyerni, ha az ember nem tudja minden kérdésre a választ. A játék lényege a blöffölés lehetősége és ezen az áron játékban maradni. Persze, csak ha megfelelő idegek vannak hozzá és jó pókerarc.

Gondolom nem kevés összeg a tét. Milyen nyeremények vannak?

Minden esti nyertes 2 millió forintot nyer, de ezzel a 2 millió forintjával visszajön a heti döntőbe és ezt is kockára teszi azért, hogy a heti döntők végén 7 millió forintot nyerhessen. Ám a 6 heti nyertes még a 7 millió forintjával is visszatér. Aki bent marad utoljára azé lesz a garantált 50 milliós nyeremény. Három dolog történhet: meg lehet nyerni a garantált 50 milliót, ki lehet szállni, vagy ki lehet esni a játék során.

A két műsorvezető Vágó István és Sebestyén Balázs. Az ő személyük garancia lehet a sikerre?

Úgy gondolom, igen. Előzetesen is látszik, hogy nagyon jó párost alkotnak, jól kiegészítik egymást. Mind a két műsorvezetőnek más dolgokban volt előzőleg tapasztalata. Vágó István a kvíz műsorok terén, Balázs pedig a beszélgetős műsorokban jeleskedik. A Pókerarc jellegét tekintve ezt a kettőt ötvözi, ezért nagyon jól össze illenek, és azt látom, hogy nagyon jól is érzik magukat ebben a szerepben.

Nézettség terén milyen eredményeket remélnek?

Nincs olyan televíziós csatorna, amelyik erre számszerű választ adna, mert az nem lenne taktikus. Természetesen azt reméljük, hogy ezzel a műsorral a nézők meghatározó többségének a figyelmét sikerül megnyernünk, és estéről estére a tévé készülékek elé várjuk őket ezzel az igazán izgalmas műsorral.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását