2024. április 14. - Tibor

Nem mindenki ért egyet a Nobel-békedíjjal

Csehország elnöke, Václav Klaus "meglepődött", hogy Al Gore az egyik díjazottja a Nobel-békedíjnak, mivel szerinte nem világos az egykori amerikai alelnök és a világbéke közti kapcsolat - olvasható az államfő irodájának pénteki közleményében.
2007. október 12. péntek 17:20 - Hírextra
Klaus az ENSZ-közgyűlésen szeptemberben nyilvánosan megkérdőjelezte a globális felmelegedés létezését. A cseh államfő könyvet is írt a témáról, és abban kifejti, hogy szerinte a környezetvédők a gondolkodásszabadságot akarják korlátozni a kommunista uralomra emlékeztető módszerekkel.

Yvo de Boer, az ENSZ egyik vezető szakembere szerint a klímaváltozás következtében millióknak kellene elhagyni az otthonukat, ami instabilitáshoz vezetne, így világos a béke és a klímaváltozás közti összefüggés. Al Gore nagyon fontos munkát végzett azzal, hogy sok ember figyelmét hívta fel a problémára Oscar-díjas dokumentumfilmjével - mondta de Boer az AFP francia hírügynökségnek pénteken.

Hans Verolme, a Természetvédelmi Világalap (WWF) klímaváltozási programjának vezetője szerint a Nobel-békedíjjal idén a 21. század elejének legnagyobb kihívását ismerte fel a döntőbizottság. Verolme gratulál mindkét nyertesnek, és arra sürget mindenkit, hogy tegyen a klímaváltozás ellen.

A WWF az elsők között ismerte fel, hogy a globális felmelegedést a légszennyezés okozza.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását