2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Miért szavazott kétszer a képviselő?

Az MSZP tudni szeretné, hogy a frakcióvezetés utasítására nyomta-e meg parlamenti padtársa szavazógombját a fideszes Kispál Ferenc – mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2007. október 12. péntek 16:10 - Hírextra

Kispál Ferenc visszaélt képviselői esküjével, a választók bizalmával és a házszabállyal – közölte a kormánypárti politikus, miután a Népszabadság pénteki számában arról írt, hogy egy mobiltelefonnal rögzítették, amint a képviselő még júniusban saját szavazógombja mellett a padtársáét, Nagy Sándorét (szintén Fidesz) is megnyomta.

Nyakó István szerint ez nem stikli, ez csalás, szabálysértés. Ha a lebukás után továbbra is megtűri soraiban a Fidesz a képviselőt, az egyértelmű bizonyítékot jelent arra, hogy a csalás a frakcióvezetés tudtával, rosszabb esetben utasításával történt – fűzte hozzá a pártszóvivő.

A sajtótájékoztatón bemutatták az egyik legnépszerűbb internetes fájlmegosztó oldalon megtalálható felvételt, amelyen az látszik, hogy egy képviselő megnyomja saját gombját, majd balra hajolva az újságja alatt megnyom valamit. A fájlmegosztó oldalon azt írták, a felvétel június 11-én készült, 20 óra előtt néhány perccel.

Arra a felvetésre, hogy Kispál Ferenc a Népszabadságnak azt mondta, a mobiltelefonját nyomta ki, Nyakó István azt mondta: ha kiderül, mikor történt az eset, akkor fény derül arra is, hogy az a képviselő, aki nem volt a helyén, szavazott-e vagy sem.

Az MTI azon kérdésére, kezdeményeznek-e vizsgálatot a házelnöknél, a szóvivő elmondta: megvárják a Fidesz-frakció álláspontját az ügyben. Egy másik felvetésre, miszerint a házszabály nem szankcionálja, ha valaki más gombját nyomja meg, Nyakó István közölte: ha valaki olyan erkölcsi piedesztálról tud beszélni, mint a Fidesz, akkor szabály sem kell, egyszerűen lemondatják a képviselőjüket.

A szóvivő szerint rossz előjel, hogy korábban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke helyett Harrach Péter KDNP-s politikus nyomot gombot egyik párttársuk mentelmi jogáról történő szavazáskor, és nem volt következménye az esetnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását