2024. június 17. - Laura, Alida

Ahol jó dolgozni

A Holmes Report, Amerika egyik legrangosabb kommunikációs folyóirata idén a legjobb európai munkahelynek minősítette a Porter Novelli Europe-t, ez a cég az, ahol a szakemberek Európa-szerte legszívesebben dolgoznának.
2007. október 12. péntek 11:11 - Pálfi Rita

Akkor létezik nemzetközi kommunikáció stratégia. Van-e külföldi példakép, akár egy kommunikációs kampány amit egy másik porter novelli cég készített, amit követendő példának tart?

Rengeteg van, például biztos ismeri az élelmiszerpiramist. Ez egy nagyon jól bevált ábrázolás, hogy hogyan táplálkozik az egészséges ember. A Porter Novelli dolgozta ki annak idején ezt a táplálkozási piramist. Az egész nemzetközi kommunikációs kampány egy Porter Novelli termék. (http://www.medicinfo.hu/dietg.shtml)



A Noguchi Porter Novelli díjai között kifejezetten erős a környezetvédelmi téma. Ez önöknél tudatos, vagy véletlen, hogy ezek a kampányok kaptak elismerést?

A környezetvédelmi téma nagyon erős. Másik nagyon erős téma, hogy a mi egyik alapítónk, tehát a Porter volt az, aki annak idején kitalálta, hogy az Egyesült Államok kormánya illetve az ügyészség indítson kártérítési pereket a dohánygyárak ellen. És ezek aztán a Porter Novelli közreműködésével mentek, és ma már az Egyesült Államoknak minden államában van egy ilyen egyezség, hogy a dohánygyárak hatalmas kártérítéseket fizetnek az egykori dohányosoknak. Ez is mutatja, hogy van egy nagyon erős környezetvédelmi ráhatása a Porter Novelli managment-nek a cégekre. Bár én személy szerint nem hiszem hogy a dohányzás az, ami el fogja pusztítani az emberiséget.

Ön egyébként dohányzik?

Igen.

Csak kíváncsiságból...

De például mi sem dolgozhatunk dohánygyáraknak, mondjuk fegyvergyáraknak sem. Nagyon alapos etikai hozzáállást várnak el tőlünk ezeken a területeken.

Az etikai hozzáállással kapcsolatban: elképzelhető-e olyan szituáció, hogy egymással konkurens nagyvállalatoknak is dolgoznak?

Nem.

Tehát ha valamelyik iparágban valakinek már dolgoznak akkor a konkurensének már nem?

Én azt gondolom, hogy ez egyébként egyre ritkább Magyarországon. Külföldön ez a természetes, mert számon tartják és nyitott a szakma. Magyarországon meg elég zárt és titkolózó. Én hallottam olyanról például, ami egy nagy neves cégnél történt, amelyik az első tízben benne volt. Már volt egy számítógépes ügyfele, és megkereste egy másik, hogy nem dolgozna-e neki. Egyszerűen annyit csináltak, hogy bejegyeztek egy új céget ugyanabba az irodába. A terembe húztak egy függönyt és akkor az egyik oldalon volt az ilyen kommunikáció a másik oldalon volt az olyan kommunikáció. Ugyanazok az emberek néha átmentek a terem másik oldalára és akkor más egy másik cég voltak. Ez nálunk elképzelhetetlen.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását