2024. május 6. - Ivett, Frida

Osztrák-magyar uniós projekt

Osztrák és magyar közös projekt készül a Lapincs revitalizálására, sószennyezés utáni helyreállítására - közölte az MTI-vel csütörtökön Labritz Béla, a szentgotthárdi önkormányzat képviselője, a projekten dolgozó munkacsoport tagja.
2007. október 11. csütörtök 18:02 - Hírextra

"A közel 650.000 eurós projekt résztvevői a folyó teljes szakaszának rehabilitációja mellett célul tűzték ki a monitoring rendszer kiépítését és a folyó menti lakosság együttműködését a kultúra, a sport és a gazdaság területén is. Magyar részről Szentgotthárd vesz részt a megvalósításban" - mondta.
Hozzátette: szerdán az ausztriai Güssingben tartottak egy projektmegbeszélést, ahol szóba került a Josef Pröll osztrák és Fodor Gábor magyar környezetvédelmi miniszter által létrehozott Rába akciócsoport munkájának értékelése is.

Labritz Béla hangsúlyozta: a csoport munkájának eredményeként jelentős előrelépés történt a Rába és a Lapincs vízminőségének javítása érdekében. A Lapincshoz hasonló revitalizációs elképzelések a csoport feladatai között szerepelnek a Rábát illetően is.

A feldbachi bőrgyár márciusban kinevezett új igazgatója az akciócsoport látogatását követően fogadta a szentgotthárdi civileket és az önkormányzat képviselőjét is. Az igazgató elismerte a bőrgyár felelősségét és türelmet kért - emlékeztetett a képviselő.

Elmondta, 2009-re megépül az a két víztisztító, melynek üzembe helyezését követően jelentősen javul a vízminőség. A Lapincs sóterhelését okozó fürstenfeldi geotermikus erőmű 2008 végére várható bezárása az akciócsoport munkájának köszönhető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását