2024. május 14. - Bonifác

A Jobbik kikergette az MSZP-t a Parlamentből

Elhagyták a parlamenti üléstermet a költségvetés általános vitájában résztvevő szocialista képviselők Morvai Krisztina és Szegedi Csanád, a Jobbik európai parlamenti képviselőinek felszólalásakor kedden délután.
2009. október 6. kedd 18:11 - HírExtra
A fideszes, a KDNP-s, a szabad demokrata, valamint a független képviselők is az ülésteremben maradtak.

A több mint egy tucatnyi szocialista képviselő visszatért a parlamenti patkóba, amikor Morvai Krisztina befejezte beszédét, végighallgatták Bokros Lajos EP-képviselőt, majd amikor ismét egy jobbikos képviselő, Szegedi Csanád emelkedett szólásra, ismét kivonultak a teremből.

Az MSZP-frakció időkeretének terhére csak Kuncze Gábor (SZDSZ) reagált a jobbikos hozzászólásokra, Szegedi Csanád kijelentését tartalmilag újfasiszta alapvetésnek minősítette. Elmondta, szeretné, ha nem maradna nyom nélkül az a kifejezés és stílus, amit megengedett magának.

Szegedi Csanád egyebek között azt kérdezte: ki írta ezt a költségvetést Ján Slota vagy Simon Perez?

Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek azt mondta: azért vonultak ki Morvai Krisztina és Szegedi Csanád felszólalásakor, mert a házszabály szerint ugyan felszólhatnak a magyar parlamentben, de ez a hozzászólás nem a költségvetésről szólt, hanem uszító jellegű, propagandisztikus beszéd volt.

Ehhez nincs semmi közünk, ehhez nem kívánunk asszisztálni - hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Morvai Krisztina felszólalásában egyebek között azt mondta: radikális, gyökeres változásra van szükség, "el kell kergetni a hatalomból, és felelősségre kell vonni az ország kifosztóit, gyarmati sorba taszítóit".

Először fordult elő a parlamentben, hogy olyan politikusok szólaltak fel a plenáris ülésen akik magyarországi parlamenti frakcióval, vagy parlamenti párttal nem rendelkező, uniós képviselők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását