2024. április 26. - Ervin

Német kölcsön Kairónak

Miután veszekedést okozott, hogy Berlin nem volt hajlandó kölcsön adni Egyiptomnak Nofretete egyiptomi királynő világhírű mellszobrát, most Kairó arról számolhatott be, hogy sikerült megállapodásra jutnia Németországgal a kölcsönzés kérdésében.
2007. október 11. csütörtök 08:44 - Hírextra

Egy új egyiptomi múzeum megnyitása alkalmából a hildesheimi Roemer- und Pelizaeus-Museum korlátozott időre kölcsön adja a Kheopsz-piramisok építészének szobrát - közölte Szahi Havasz, a régiségek kairói hivatalának vezetője. A 4500 éves szobor kiállítására a gízai piramisok közelében létesült új múzeum megnyitásakor kerül sor 2011-ben.

Saját állítása szerint azonban Havasz még mindig nem tett le arról, hogy ebből az alkalomból többek közt Nofretete világhírű mellszobrát is elhozassa Egyiptomba Berlinből. Bernd Neumann német kulturális államminiszter április közepén elutasította, hogy kikölcsönözzék Egyiptomnak a 3000 éves műkincset. A 48 centiméter magas mellszobor több mint 90 esztendeje német tulajdonban van és a berlini Altes Museumban tekinthető meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását