2024. május 6. - Ivett, Frida

Holiday-dalok Ljubljanában

Barbara Hendricks, a világhírű amerikai szoprán szombaton a szlovén főváros legnagyobb hangversenytermében, a Cankarjev Domban lép színpadra, hogy a legendás énekesnő, Billie Holiday (1915-1959) örökzöld dzsessz-dalait elénekelje.
2007. október 11. csütörtök 21:11 - Hírextra

A Svédországban élő amerikai operacsillag nemcsak az egyik legjobb szoprán a világon, hanem a német dalirodalom kiváló előadója is: repertoárjához tartoznak a néger spirituálék éppúgy, mint a klasszikus dzsessz-muzsika.

Fellépésének hírét a Delo című ljubljanai napilap közölte, s azt is megírta, hogy Barbara Hendricks 1994-ben a Montreux-i Jazz Fesztiválon debütált dzsessz-énekesnőként: Duke Ellington, George Gershwin és Cole Porter dalait énekelte Monty Alexander pianista közreműködésével.

Ljubljanában az énekesnőt saját együttese kíséri: Magnus Lindgren szaxofonon, Mathias Algotsson zongorán, Fredrik Jonsson nagybőgőn és Morgan Hoglund dobon játszik.

Barbara Hendricks az egyesült államokbeli Arkansas államban született, az egyetemen matematika-kémia szakon szerzett diplomát, majd New Yorkban elvégezte a Juilliard Zeneakadémiát, s mezzo-szopránként kapott diplomát.

Az énekesnő arról is nevezetes, hogy emberi jogi szervezetekben dolgozik, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának tiszteletbeli nagykövete.

A volt Jugoszlávia háború sújtotta városaiban is adott koncertet, így 1991. karácsonyán Dubrovnikban, a Ferences templomban, majd 1993-ban Szarajevóban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását