2024. április 23. - Béla

Gyurcsány lépjen fel

Határozott fellépést vár a miniszterelnöktől a Centrum Parkoló Kft. ügyében az MDF - hangsúlyozta Dávid Ibolya, az ellenzéki párt elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Az MDF beadvánnyal fordult a parlament ügyrendi bizottságához, hogy az vegye
2007. október 11. csütörtök 13:09 - Hírextra

"Gyurcsány Ferenctől várom a választ, felszólítja-e képviselőit arra, hogy indítványunknak megfelelően felállítsák a vizsgálóbizottságot" - mondta a pártelnök. Dávid Ibolya szerint kérdés, Gyurcsány Ferenc ki akarja-e deríteni, hogy a parkolóbotrányoknak köze van-e a pártfinanszírozáshoz.

Mint elhangzott, az MDF bízott abban, hogy a pártok tisztázni akarják, "mutyiztak-e" képviselőik az ügyben érintett hat fővárosi kerületi önkormányzatban, a Fidesz és az MSZP ugyanis gyanúba keveredett. Dávid Ibolya megfogalmazása szerint azonban a korábban kezdeményezett vizsgálóbizottság ügyét a két nagy párt, az MSZP és a Fidesz "parkolópályára" helyezte. Kitért arra, hogy miután fél évvel ezelőtt mind az öt párt aláírta a vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó kezdeményezést, a parlament ügyrendi bizottsága az előterjesztő meghívása nélkül úgy döntött, az Alkotmánybíróság elé utalja a kérdést.

Az MTI kérdésére, hogy az MDF tesz-e feljelentést a Centrum Parkoló Kft. ügyében, Dávid Ibolya azt mondta, a vizsgálóbizottság az egyetlen fórum, ahol a kérdésekre választ lehet találni.

Az MDF elnöke május 3-án jelentette be: parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a Centrum Parkoló Kft. ügyében a Figyelő című hetilapban megjelent írás alapján. A lapban hét fővárosi kerület MSZP-s és fideszes vezetése, valamint a Centrum Parkoló Kft. közötti gazdasági, személyes és politikai összefonódásról írtak tényfeltáró riportot.

A Centrum Parkoló Kft. visszautasította a Figyelő című hetilapban a társaságról megjelent cikket és a Magyar Demokrata Fórum megállapításait. A vállalkozás pert is indított a lap ellen, amelyet első fokon elvesztett a cég.

Az 1999-ben alapított Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulása 2000-ben hirdetett nyílt pályázatot, amelyet a Centrum Parkoló Kft. nyert el tíz évre. Kezdetben a VI., VII., és a VIII. kerületben intézte a parkolási feladatokat a cég, majd 2001-ben az I., II., XI., és a XII. kerület is csatlakozott. A cég 32 ezer parkolóhely után szed díjat, nyolcszáz automatát üzemeltet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását