2024. május 10. - Ármin, Pálma

Bíróság előtt egy csók miatt

Egy magát művészetkedvelőnek tartó nő azért került a bíróság elé, mert megcsókolt egy kétmillió dollárt érő festményt, s a vád szerint a hölgy vörös színű rúzsa megrongálta a vásznat.
2007. október 11. csütörtök 08:51 - Hírextra

Avignon város helyettes államügyésze az alperest azzal vádolja, hogy rúzsát "kegyetlenül" elmaszatolta az amerikai Cy Twombly alkotásán, ezért az ügyben eljáró bíróságtól 4500 euró (1,121 millió forint) pénzbüntetés kiszabását kérte.

A kép tulajdonosa azonban kétmillió dollár kártérítést és a restaurálás költségeire több mint 8 millió forintnak megfelelő eurót követel.

A kambodzsai származású vádlott szerint "leküzdhetetlen szenvedély" fogta el, mikor júliusban egy galéria falán meglátta a képet. A nő ügyvédje a csókot úgy jellemezte, mint a "szerelem megnyilvánulását". A felperes ügyvédje visszautasította az érveket, mert szerinte a szerelemhez mindkét fél beleegyezése szükséges.

A harmincas éveiben járó vádlott az újságíróknak korábban azt mondta: úgy véli, a rúzsa feldobta a fehér, cím nélküli festményt. A bíróság az ügyben várhatóan egy hónap múlva hoz döntést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását