2024. május 6. - Ivett, Frida

A vasutassztrájk egyelőre elhalasztva

Berlinben ma délután ismét összeül a vasúttársaság elnöksége a mozdonyvezetöket képviselö GDL szakszervezet vezetöivel, hogy kiutat keressen a béremelési követelés miatt kirobbant válságból. A hírt elöször szerda délután közölték, és egyúttal bejelentetté
2007. október 11. csütörtök 14:26 - Hírextra
Kiszivárgott azonban az is, hogy a csúcsszintü találkozóban már a hét elején megállapodtak. A GDL szóvivöje szerint mindez még nem jelenti azt, hogy pénteken, vagy a jövö héten nem lesznek elöre be nem jelentett munkabeszüntetések a helyiérdekü és regionális vasútforgalomban.

A chemnitzi munkaügyi bíróság múlt heti döntése értelmében a mozdonyvezetöknek nem áll jogukban a sztrájk a tartományok közötti és a nemzetközi vonalakon, valamint a teherszállítás terén, mert ezzel beláthatatlan kárt okoznának az ország gazdaságának.

A mozdonyvezetök érdekeit képviselö GDL 31 százalékos béremelést követel, de jelezte, hogy bizonyos feltételek mellett kész az alkura. A vasúttársaság elnöke viszont többször leszögezte, hogy legfeljebb 10 százalékos fizetésemelésről hajlandó tárgyalni és ezen álláspontját a csütörtöki megbeszélés elött is megismételte. A délutáni tanácskozásba bevonják a vasutasok többségét képviselö Transnet szakszervezetet is, amely kezdettöl fogva ellenezte külön tarifaszerzödés megkötését a mozdonyvezetökkel.A csütörtöki találkozóhoz országszerte komoly reményeket füznek, mert kompromisszum esetén ismét zavartalanná válhatna a vasúti közlekedés Németországban.

Noha rövidesen ismét drágul a viteldíj a vonatokon, egyre nő az utasok száma. Ez pedig annak köszönhető, hogy a lakosság ismét bízik a járatok pontosságában és a sínen történö közlekedés biztonságában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását