2024. május 8. - Mihály

Ügyvédekkel dolgoztak a csalók

Hat ember, köztük két ügyvéd is gyanúsítottja annak a 2006 őszéig visszanyúló csalássorozatnak, amelynek résztvevőit az elmúlt hetekben, szeptember végén és október elején fogták el a fővárosi rendőrök.
2007. október 10. szerda 16:38 - Hírextra
Az ügy lényege, hogy a csalók hamis papírok segítségével cégek nem létező tartozásait próbálták eladni bankoknak. Több százmillió forintot szereztek így. A csalássorozat részleteit a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán hozta nyilvánosságra.

Egy részvénytársaság nevében jelentkezett hol az ügyvezető, hol egy közvetítő egy banknál, illetve adósságkezelő cégeknél, ahol a társaság felé fennálló tartozást próbálta meg értékesíteni.
Az első esetben ez sikerült is, a bank több száz millió forintot utalt át az ügyvezető által megadott bankszámlára.
Az adósságkezelő cégek nem fogadták el a bemutatott papírokat, melyekről kiderült, hogy hamisak. A közvetítőként bemutatkozó férfit, majd később az első ügyletben ügyvezetőként szereplő férfit is elfogták. A közvetítőről kiderült, hogy más ügyben már körözték, ezért azóta már a korábban más ügyben rá kiszabott börtönbüntetését tölti. Az ügyvezető előzetes letartóztatásban van.

Előzetes letartóztatásba került két másik ember is, akik az iratok hamisításánál segédkeztek. A dokumentumokat ellenjegyző két ügyvéd - egyikük nő - október 3-a, illetve 5-e óta házi őrizetben van.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a hat ember ellen.

Azt még vizsgálják, hogy a cég valóban létező gazdasági társaság-e.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását