2024. május 21. - Konstantin

Telefonált a rendőrségre a GKM

Az ügyemben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) ügyelete telefonált a rendőrségre, de nem volt fenyegetés - mondta Garamhegyi Ábel, a GKM államtitkára azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Nemzet szerdán azt állította: az államtitkár gyorshajtási üg
2007. október 10. szerda 10:44 - Hírextra

A lap információja szerint Garamhegyi Ábelt hétfőn késő este Szentendrén kapták gyorshajtáson a rendőrök, majd a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra egy rendőr ezredesként bemutatkozó ismeretlen személy telefonált be, s tudatta az ügyeletes tiszttel, hogy jó volna ha leszállnának az ügyről.

Garamhegyi Ábel a távirati iroda érdeklődésére elismerte a gyorshajtás tényét. Mint mondta, hétfőn este 11 óra körül a Parlamentből tartott Szentendrére, és elmondása szerint egy teljesen üres úton, egy ipari területnél a megengedett 50 kilométeres óránkénti sebesség helyett 70-nel ment.
Megjegyezte, a rendőrök a helyszínen megállították. "Mondtam neki, hogy tegyék a dolgukat, nincs ezzel semmi" - mondta. Hozzátette: "Persze, ki kell fizetni (a bírságot)".

Mint mondta, a Magyar Nemzet "csúsztat", hiszen a rendőrséget a GKM ügyelete hívta fel.
"Nekem jelentenem kell, ha ilyet csinálok. A saját GKM-es ügyeletünk hívta fel az illetékes rendőrkapitányságot, és azt kérdezte meg, hogy ilyenkor mit kell tenni" - tette hozzá. Hangsúlyozta: ez "teljesen rutin eljárás, de ha valaki politikai ügyet szeretne belőle csinálni, tegye".

Bényi Mónika, a PMRFK sajtóügyeletese azt mondta, a rendőrök hétfőn este állították meg a Budapestről Szentendre felé hajtó államtitkárt és intézkedtek, majd a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek vele szemben, amit a lakhely szerint illetékes szegedi rendőrkapitányságra küldtek meg. Az eljárást a szegedi kapitányság folytatja le.

A PMRFK központi ügyeletére érkezett a hívás, valaki rendőr ezredesnek adta ki magát. Ezzel kapcsolatban a Pest Megyei Nyomozó Ügyészséghez küldtük meg a rendőri jelentést és hanganyagot - mondta, hozzátéve, hogy a rendőrségnek nincs hatásköre vizsgálni, valóban rendőr volt-e a telefonáló.

Arra, hogy az államtitkár szerint nem volt fenyegetés, csak információt kértek, a sajtóügyeletes azt mondta: "az ügyészség tisztázni fogja, mi történt; megvan az ezzel kapcsolatos hanganyag".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását