2024. május 5. - Györgyi

Tanulnivaló Szingapúrból

Szingapúr néhány évtizede még szegényföld volt, mára azonban a világ egyik legerősebb pénzügyi és logisztikai központjává vált, mert képes volt egy stabil üzleti környezet kialakítására és földrajzi adottságainak kihasználására - mondta Kóka János gazdasá
2007. október 10. szerda 07:06 - Hírextra

A budapesti szingapúri-magyar üzleti fórumon részt vett a szingapúri miniszterelnök is, aki háromnapos hivatalos látogatáson tartózkodik Magyarországon.

Sokat lehet még tanulni Szingapúrtól, ahol teljesen nyitott a piac és nincs vámkorlátozás - mondta Kóka János. Szingapúrban jelenleg 15 perc alatt lehet céget alapítani és az elmúlt időszakban 50 százalékkal csökkentek a vállalkozások adminisztratív költségei - közölte a tárcavezető. Az országban megteremtették az egyik legstabilabb üzleti környezetet és rendkívül jól hasznosították földrajzi adottságaikat is - tette hozzá. Magyarország is ezeken a területeken próbál erősíteni - mondta a miniszter, aki szerint itthon az elmúlt 5 évben megduplázták az autópályák hosszát és számos felmérés szerint sokat javult az üzleti környezet. Kóka János közölte: Magyarország célja, hogy még szorosabb stratégiai partnerséget alakítson ki Szingapúrral.

"Negyven évvel ezelőtt szúnyoghálót gyártottunk, ma számítástechnikai eszközöket, orvosi műszereket" - mondta a szingapúri miniszterelnök. A siker egyik alapja magasabb minőségű szolgáltatásokban rejlik, csak ebben tudnak a régió országai, például India és Kína elé kerülni - közölte Lee Hsien Loong, aki hozzátette: nagyszerű lehetőségeket látnak Magyarországon. Már jelenleg is számos szingapúri cég jelen van az országban, de még sok üzleti együttműködésre van kilátás.

Az üzleti fórumon kötött együttműködési megállapodást a szingapúri ST Electronics és a székesfehérvári Albacomp Zrt. A két vállalat a jövőben közösen indul majd a hazai informatikai tendereken a verseny- és a közszférában egyaránt. Az ST Electronics vasúti és közúti forgalomirányításra szánt kulcsrakész integrált megoldásai már számos országban működnek és a vállalat az e-közigazgatás terén is vezető szerepet tölt be több helyen.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását