2024. április 19. - Emma

Szívbajt okoz a rossz párkapcsolat

"A közeli kapcsolatok negatív aspektusai összefüggésbe hozhatók a koronáriás szívbetegségekkel." Vajon tényleg "megszakadhat-e a szív" a párkapcsolat poklában, ahogy azt a románcok írják vagy a szerelmes filmek mutatják? Brit kutatóorvosok frissen megjele
2007. október 10. szerda 19:42 - Hírextra
Az Archives of Internal Medicine című szaklapban publikált dolgozat azt állítja, hogy a stressz és a rossz párkapcsolat miatti szorongás jelentősen megnövelheti a szívbetegség kialakulásának kockázatát. Számokban kifejezve: a szívroham vagy mellkasi fájdalom előfordulása 34 százalékkal nagyobb a rosszul élő pároknál, mint a kiegyensúlyozott házastársi vagy élettársi kapcsolatban lubickolóknál.

A Roberto De Vogli, a londoni egyetem járványkutatója által vezetett felmérésben résztvevő 9000 brit közalkalmazott olyan kérdőívet töltött ki, amely az 1989 és 1990, illetve az 1985 és 1988 közötti időszakban házastársukkal vagy más személlyel való szoros barátságuk rossz oldalairól faggatta őket.

"A közeli kapcsolatok negatív aspektusai összefüggésbe hozhatók a koronáriás szívbetegségekkel" - vonták le a következtetést a tanulmány szerzői.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását