2024. május 18. - Erik, Alexandra

Pártcsata a pedagógusok bérpótlékáról

Az MSZP debreceni önkormányzati képviselője, Varga Zoltán hazugsággal vádolja Halász D. János fideszes alpolgármestert a pedagógusok elmaradt minőségi bérpótlékával kapcsolatban; az alpolgármester szerdán visszautasította a szocialista politikus vádjait é
2007. október 10. szerda 21:34 - Hírextra

Varga Zoltán azt kifogásolta, hogy a debreceni városházán elfelejtettek felbontani egy pályázati felhívást tartalmazó levelet, emiatt több mint 140 ezer forint "minőségi bérpótléktól" estek el a város kiváló munkát végző pedagógusai.

Halász D. János alpolgármester azzal hárította el a szocialista képviselő vádjait, miszerint a debreceni oktatási intézményekben még folyamatban van a minőségirányítási program, az új teljesítményértékelési rendszer kialakítása, így nem is pályázhattak. Vagyis a pedagógusokat semmilyen kár nem érte, mostanra elkészültek a szakértők által is elfogadott programok, s várják az újabb pályázati lehetőséget.

Ezzel szemben Varga Zoltán állítja: 11 iskolában már idén májusban működött a rendszer, de szerinte minden iskolát lehetett volna pályáztatni. Példaként Szolnokot említette, ahol több mint 53,8 millió forintot nyertek a pályázaton.

Varga Zoltán felidézte Halász D. János egy korábbi, még májusban tett nyilatkozatát, miszerint elismerte az önkormányzat mulasztását és szeptemberre kártérítést ígért az érintetteknek.

Varga Zoltán szerint elkeserítő, hogy Halász D. János nem mond igazat, a város felelős vezetői pedig becsapják és az orruknál fogva vezetik Debrecen pedagógus társadalmát.

Halász D. János szerint akkor kellene kártalanítást fizetni, ha kár érte volna a pedagógusokat. Miután azonban még senkit nem minősítettek a rendszer alapján, így nem juthattak volna támogatáshoz sem, vagyis senkit nem ért kár.

Halász D. János szerint ezzel a debreceni pedagógusok Varga Zoltánnal ellentétben tisztában vannak.

Az alpolgármester megemlítette azt is, hogy a szakértői jelentések lezárultával szeptemberben befejeződött a teljesítményértékelési rendszer kidolgozása Debrecenben, amit a törvény szerint is csak a 2008-2009-es tanévtől kell bevezetni, vagyis a város nincs késésben.

Halász D. János visszautasította az MSZP-s politikus hazugságról szóló vádjait és bocsánatkérésre szólította fel Varga Zoltánt.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását