2024. június 16. - Jusztin

Megtalálták a vízbefúlt román lányt

Nyolcvanhét méteres mélységben találták meg tiroli speciális búvárok szerda hajnalban annak a román lánynak a holttestét, aki egy héttel ezelőtt zuhant bele a salzkammerguti tóvidék egyik gyöngyszemének tartott Wolfgangseeba.
2007. október 10. szerda 12:01 - Hírextra

A tizenhat éves Andrea P. teljes ellátás fejében dolgozott a környéken egy asszonynál. A végzetes baleset múlt hét kedden történt, egy esti hajókirándulás alkalmából. A lány tánc közben elveszítette egyensúlyát, és a fedélzetről a hegyek övezte jéghideg tóba zuhant. Mivel nem tudott úszni, a víz gyorsan elnyelte.

A kutatás nagy erőkkel zajlott, de sokáig eredménytelenül. A 80-100 méteres mélységbe leengedett különleges kamerák a rossz látási viszonyok miatt nem bukkantak a lány nyomára, míg végül kedd este sikerült felfedezni és pontosan meghatározni a tetem helyét. A tiroli speciális búvárcsoport tagjai hajnali fél egykor emelték ki a holttestet, amelyet az osztrák munkaadó azonosított.

Osztrák sajtójelentések szerint nem lehet tudni, valójában hány holttest nyugszik a tóban. Szakértők elmondták, hogy a víz nyomásának és konzerváló hatásának betudhatóan ötven méteres mélységből már tudnak felszínre emelkedni a tetemek (abban a mélységben már nem képződnek erjesztő gázok). Ráadásul a Wolfgangseeban erősek a felszín alatti áramlatok. Most, a román lány után folytatott kutatás során állítólag hét olyan "objektumot" rögzítettek a kamerák, amelyek akár emberi maradványok is lehetnek. A hivatalos szervek nem voltak hajlandók ezt megerősíteni, de nem is zárták ki egyértelműen a lehetőséget.

Már csak azért sem, mert a hét végén a vízi mentők egy olyan emberi torzóra bukkantak a Wolfgangseeban, amelyről a salzburgi törvényszéki kórboncnok megállapította, hogy legalább ötven éve volt a tóban. Valószínűleg annak az akkor még 48 éves német - brémai - asszonynak a teteméről van szó, aki 1956-ban esett a vízbe csónakázás közben. Bár teljességgel még nem sikerült azonosítani, a holttesten lévő harisnyanadrág bizonyíték erejűnek tűnik: az ötvenes években gyártották, akkoriban volt divatban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását