2024. július 23. - Lenke

Megérkeztek a kubai menekültek

Kedden éjszaka megérkeztek Magyarországra a kubai menekültek, akik eredetileg az Egyesült Államokba akartak szökni, de miután az nem sikerült, három évig a guantanamói amerikai támaszpontok éltek, majd idén augusztusban a magyar hatóságok a befogadásukról
2007. október 10. szerda 08:07 - Hírextra
A 28 kubai menedékjogot kért hazánktól. Elhelyezésükről a Baptista Szeretetszolgálat gondoskodik, ellátásuk egy részét pedig egy évig az Egyesült Államok kormánya fizeti. Kató Ernő, a szeretetszolgálat fejlesztési igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: először egy kötelező, kéthetes hatósági eljárás következik, amely alatt kiállítják az igazolványokat a menekülteknek, ezután állhatnak a sajtó elé a Bevándorlási Hivatal és a Baptista Szeretetszolgálat vezetői, hogy beszámoljanak a fejleményekről és a további tervekről.

A menekültek beilleszkedését azzal segítik, hogy civil szervezetek bevonásával számukra egy intenzív nyelvtanfolyam indul, valamint a mindennapi életvitelhez szükséges legalapvetőbb kulturális és társadalmi ismereteket is kapnak. Az integrációs program keretében segítséget kapnak ahhoz, hogy bekerüljenek a magyar munkaerőpiacra és munkába állásukkal mielőbb megteremtsék az önálló életvitelhez szükséges feltételeket.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását