2024. május 4. - Mónika, Flórián

MDF: Vissza a Parlamentbe!

Úgy tűnik, a Magyar Demokrata Fórumon kívül mára minden parlamenti párt megunta a választók által rá bízott munkát, és parlamentáris demokrácia helyett közvetlen demokráciát kívánnak bevezetni Magyarországon.
2007. október 10. szerda 16:48 - Hírextra

Úgy tűnik tehát, hogy ma az MDF képviselőin kívül minden parlamenti párt politikusa a választókkal kívánja a továbbiakban elvégeztetni azt a munkát, amiért elvileg a fizetését kapja. Eddig két népszavazás volt, ami az ország érdekeit szolgálta (EU, NATO), a ma napirenden lévők azonban csak Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor hatalmi érdekeit szolgálják.

Ezt hatalomhajhász népszavazási lavinát - deklaráltan kormányváltás céljából - elindította a Fidesz a maga kérdéseivel, azonban nem kellett sokáig várni a másik oldal válaszára sem, hiszen Gyurcsány Ferenc is a választókon keresztül kívánja pozícióját megerősíteni, ha már a Parlamenten és saját pártján belül ez nem sikerül. A sorból az SZDSZ, személyesen Fodor Gábor sem kíván kimaradni, ő ugyanis egy atomerőművel kapcsolatos döntést ruházna át a választókra. A paródia ezzel nem ért véget, hiszen a kormányfő hét pontos tisztasági csomagjából a legnagyobb ellenzéki párt sem akar kimaradni: a Fidesz-KDNP azonnal rálicitálva, immáron nyolc újabb közéleti kérdés eldöntésében kéri a választók segítségét.

Ma már egyedül az MDF mondhatja el magáról, hogy cselekvő ellenzékként higgadt, szakmai párbeszéd folytatása mellett az ésszerű kompromisszumok erejében bízva folyamatosan végzi a rábízott munkát a Parlamentben, vállalja a felelősséget és a rá bízott feladatkört, hiszen nem hárítja a munkát minden egyes, számára fontos kérdésben a választókra. E korábban megbecsült alkotmányos intézményét mára sikerült a pártoknak oly mértékben kiüresíteniük, hogy lassan már minden felmerülő kérdést a magyar választókkal kívánnak maguk helyett megoldatni. A Magyar Demokrata Fórum úgy véli, a parlamenti pártoknak ideje lenne befejezniük ezt a paródiát, és a hatalomhajhász népszavazási-dömping helyett ismét felvenni a munkát, amiért az adófizetők pénzéből fizetésüket kapják.

Dávid Ibolya,
a Magyar Demokrata Fórum elnöke

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását