2024. április 26. - Ervin

Honda CR-Z: az új CRX előhírnöke

Tokióban rántják le a leplet a Honda CR-Z-ről, amelyet jó eséllyel lehet a CRX utódjának nevezni. A tanulmányban hibrid hajtáslánc dolgozik majd.
2007. október 10. szerda 16:07 - Hírextra
Tokióban mutatják be azt a Honda tanulmányt, amely a pletykák és a rajongók reményei szerint az új CRX alapjait adja majd.



A CR-Z vonalvezetése reményre ad okot, hiszen a tanulmány egészen jól néz ki. Elődjénél sokkal masszívabb hatást kelt, főleg hátulról, a japánok ugyanis kimondottan tömzsi feneket rajzoltak neki. Szépek a 19 collos kerekek, egyediek a kamerás visszapillantó tükrök és a LED-es lámpák, az orra ugyanakkor kissé a Mazda RX-8-ra emlékeztet. A formán persze még sokat variálnak majd a sorozatgyártásig - már ha egyáltalán lesz ilyen. A beltér amúgy tanulmányautósan minimalista, a műszerfal pedig nyomokban a Civicre emlékeztet.



Amíg a környezetkímélés nem játszott kiemelt szempontot a CRX tervezésénél, addig itt annál inkább a figyelem központjában van. Részleteket ugyan egyelőre nem árultak el róla a japánok, annyi azonban biztos, hogy a hajtást egy hibrid rendszerre bízzák.

A CR-Z-ről ugyanakkor két héten belül lehull a lepel, akkor pedig bizonyára bőbeszédűbbé válik a gyártó. Azt viszont valószínűsíthetjük, hogy hacsak nem kap komoly kritikát a potenciális vásárlóktól, akkor két-három éven belül az utcákon is látható lesz a Honda kétajtós sportmodellje.

Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását