2024. április 29. - Péter

Bauhaus az Andrássyn

Megújult az Andrássy út egyik legszebb épülete, amelyet 70 évvel ezelőtt Hajós Alfréd tervezett Bauhaus stílusban. A szálloda újjá varázsolt szobáiban a legmodernebb minimált ötvözték a ma ismét nagyon népszerű építészeti irányzat elemeivel.
2007. október 10. szerda 13:47 - Hírextra
A szálloda újjá varázsolt szobáiban a legmodernebb minimált ötvözték a ma ismét nagyon népszerű építészeti irányzat elemeivel.

Budapest egyik első butik hotelje már több átváltozáson ment keresztül. A II. világháború után a Külügyminisztérium szállodájaként kezdte meg működését Centrál Hotel néven, 2001-ben pedig ötcsillagos szállodaként nyílt meg újra.

Ma az Andrássy Hotel az ORCO csoport tagja, amely tekintélyes befektető és fejlesztő társaság a közép-európai szállodaiparban és ingatlanpiacon.

A felújításnál fontos szempont volt, hogy az épület külső megjelenése összhangba kerüljön a belsővel. Amint Horváth Ágnes, az Ama Creation Budapest belsőépítésze a minapi bemutató sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a Bauhaus hagyományait megtartották, de ötvözték azt a mai irányzatokkal: a csővázas székek helyét kényelmes fotelek vették át. A fehér falak lilás és bézs színt kaptak, a sötétebb színvilágot a saját tervezésű világos színű bútorok és lámpaernyők ellensúlyozzák.

A régi szobák - amint azt Jean-Claude Annen, a szálloda svájci származású igazgatója elmondta - kellemes mediterrán stílusúak voltak, ám ezt nem tartották elég modernnek az épülethez és a környékhez képest. Az Andrássy út és a Hősök tere közelsége, ugyanakkor eme világvárosi útszakasz viszonylagos csendje és zöld környezete más belsőépítészeti irányzatot kívánt - tette hozzá az igazgató.

A hotelben működik Budapest egyik legdrágább és legelegánsabb étterme, amelynek újkori barokkos stílusa némiképp ellentmond a Bauhaus hagyományainak, ám a Magyarországon élő külföldiek körében az egyik legnépszerűbb hely.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását