2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A kormány egyetért a Fidesszel

A kormány egyetért a Fidesznek azzal a javaslatával, hogy hozzák nyilvánosságra a miniszterek és az államtitkárok juttatásait, a kormánytagok és az országgyűlési képviselők adóbevallásait, támogatja a kisebb parlamentet célzó javaslatot, továbbá örömmel v
2007. október 10. szerda 17:02 - Hírextra

A kormányszóvivő a Fidesz és a KDNP sajtótájékoztatójára reagált. Az ellenzéki párt frakcióvezetői azt jelentették be, hogy 148 képviselőjük nyolc kérdésben kezdeményez népszavazást, ha az ötpárti tárgyalások nem vezetnek eredményre. Így mások mellett referendumot kezdeményeznének a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok és az országgyűlési képviselők személyi jövedelemadó bevallásainak nyilvánosságra hozásáról, illetve évenként vizsgálnák a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok és az országgyűlési képviselők vagyongyarapodását, valamint kötelező lenne a miniszterelnök, a miniszterek, az államtitkárok illetményének, egyéb juttatásainak személyenkénti nyilvánosságra hozása.

Budai Bernadett elmondta: a Fidesz javaslatainak szakmai színvonala eltérő. Mint hozzátette, a képviselői javadalmazás átláthatóságával kapcsolatban várják a legnagyobb ellenzéki párt javaslatát, viszont átgondolatlannak tartják a miniszterek fizetéscsökkentésére és a politikai hirdetésekre irányuló kezdeményezést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását