2024. május 3. - Tímea, Irma

Rekordösszegű adományt kapnak

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház - Rendelőintézet a Gyermekrák Alapítvány segítségét kérte egy Magyarországon egyedülálló csontsűrűség, valamint izom-zsír szöveti arány mérő készülék megvásárlásához. A készülék beszerzését sem a kórház, sem az önk
2007. október 9. kedd 21:01 - Hírextra

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház - Rendelőintézet a Gyermekrák Alapítvány segítségét kérte egy Magyarországon egyedülálló csontsűrűség, valamint izom-zsír szöveti arány mérő készülék megvásárlásához. A készülék beszerzését sem a kórház, sem az önkormányzat anyagi helyzete nem teszi lehetővé.

A pénzügyi nehézségek azonban nem mehetnek a rákos beteg gyermekek rovására, ezért az Alapítvány döntött, hogy a személyi jövedelemadó egy százalékából befolyt támogatásból teljesíti a kórház kérését. A szervezet ismeri a szomorú statisztikát, miszerint Magyarország világelső a rákos megbetegedésekben és a halálozásban.

Azonnal határozott a 32.8 millió forint értékű készülék megvásárlásáról.

Az adomány jókor érkezik, hiszen az Észak-Dunántúli Régióban évente ötven-hatvan 14 év alatti gyermeknél diagnosztizálnak újonnan tumoros megbetegedést az orvosok. A rendszeres ellenőrzésre szorulók száma pedig a 600 főt is meghaladja.

A Régióban a gyermekkori daganatos megbetegedések száma sajnálatos módon folyamatos növekedést mutat!

A kórház orvosai jelenleg egy elavult készülék maximális kihasználtságával látják el a térség betegeit.
A csontvizsgálatok tekintetében nélkülözhetetlen a csontsűrűség mérő készülék.

A műszer a XXI. század igényeinek mindenben megfelel:
- jóval nagyobb terület lakosságát tudja ellátni
- a korábban alkalmazott sugárszint tizedével működik
- töredékére csökken a vizsgálati idő
- digitális technológiával működik

A rosszindulatú daganatos gyermekek betegsége, illetve kezelése következtében fellépő, az életminőséget jelentősen rontó csontanyagcsere eltéréseket időben észlelhetik és kezelhetik az orvosok.

A készülék kapacitását figyelembe véve nemcsak a gyermek, hanem a felnőtt daganatos betegeket, továbbá a bélbetegségek, szteroid kezelés vagy egyéb ok miatt rászoruló gyermekek vizsgálatát is képes elvégezni, szemben az eddig használt készülékkel.

A Gyermekrák Alapítvány még ebben az évben további három kórház műszerigényét is teljesíti, december végéig 142 millió forint értékben ad át műszereket. Jelenleg 775 rákos gyermeknek nyújtanak rendszeres anyagi támogatást és a térítésmentesen biztosított táplálék-kiegészítők mennyiségében is egyedülálló helyet foglalnak el az országban.

2007-ben az Alapítvány 315 millió forintért adott át adományt a rászorulóknak. Ekkora összegű adományozással egyedülálló a Gyermekrák Alapítvány az országban!

Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását