2024. május 13. - Szervác, Imola

Díjmentes adás a határon túl

A Magyar Televízió novembertől három műsora, köztük a Kárpát Expressz című napi magazin korlátlan és díjmentes továbbsugárzását teszi lehetővé a határon túli magyar televízióknak - közölte Rudi Zoltán, az MTV elnöke.
2007. október 9. kedd 20:36 - Hírextra

Az MTV közleménye szerint mindkét megbeszélésen szóba került a televízió és a határon túl élő magyar nézők kapcsolata, és az, hogyan tudná segíteni a Magyar Televízió a magyar közösségek televízióinak munkáját.

A megbeszélések eredményeként Rudi Zoltán elmondta, hogy november 1-jétől három műsor, a Kárpát Expressz, az Átjáró, és a nemrég debütált Kézfogás című műsorok korlátlan továbbsugárzásának engedélyezésével kíván segédkezet nyújtani a társintézményeknek.

Külön is szerepelt a napirenden a határon túli televíziós alkotóműhelyek támogatása. Ennek keretében az MTV januárban pályázat kiírásával kívánja serkenteni a Kárpát-medencei "képírók" alkotókedvét - olvasható az MTI-hez eljuttatott kommünikében.

Markó Béla és Rudi Zoltán tárgyalásán az RMDSZ és az MTV együttműködésének példájaként említették az Érmellékről közösen készített húsz részes, a magyar televíziózásban egyedülálló, igényes film-monográfiát. Az alkotást a tervek szerint az RMDSZ és a Magyar Televízió közösen mutatja be Nagyváradon, később pedig a képernyőn is találkozhatnak vele a nézők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását