2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Titkos Fidesz-MSZP-médiapaktum?

"Nem létezik Sarkady-Szalai-paktum, még azt sem mondanám, hogy a Fidesz és az MSZP közt külön tárgyalások folynának a közmédiumok és a médiahatóság átalakításáról - olvasható a Fidesz médiapolitikusának nyilatkozata a hétfői Népszabadságban.
2007. október 8. hétfő 09:13 - Hírextra

Az viszont igaz, hogy az ötpárti tárgyalás elkezdődött, s itt volna az alkalom arra, hogy a közszolgálati intézmények sorsát rendezzük." Ezt Szalai Annamária mondta a Népszabadságnak, aki cáfolta, hogy különalkut kötött volna médiaügyekben "Gyurcsány környezete és a Fidesz" - mint azt a Hírszerző több névtelen forrásra hivatkozva közölte.

Eszerint Sarkady Ildikó, akit nemrég a miniszterelnök az audiovizuális politikáért felelős kormánybiztossá nevezett ki, az audiovizuális átállásról szóló ötpárti megállapodás sikere nyomán folyamatosan egyeztet Szalai Annamáriával "az új médiaszabályozásról". A kormány és a Fidesz szakértői között egyetértés született - írja a Hírszerző egy tervezetre hivatkozva - a közszolgálati médiumok összevonásáról és az Országos Rádió- és Televízió Testület helyén létrejövő - az ORTT és a Nemzeti Hírközlési Hatóság összevonásával kialakuló - új médiahatóság felállításáról.

Az ismertetett "tervezet" szerint a Magyar Televízió, a Magyar Rádió, a Duna TV, a médiumok közalapítványai és az intézményeket működtető zrt.-k jogutód nélkül megszűnnének, "vagyonuk, kötelezettségeik, adósságaik, minden visszaszáll az Országgyűlésre", amely létrehozza a Magyar Közmédia Zrt.-t (MKM Zrt.). Az új társaság "vagyonát a megszűnt zrt.-k vagyonából biztosítja, a megszűnéskor fennálló tartozásokat a Nemzeti Vagyonkezelő tárgyalásos úton rendezi".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását