2024. április 28. - Valéria

Szavazzanak a romák

Megélhetési válságba került a cigányság, a kormány pedig nem tesz semmit helyzetük javítása érdekében, pedig soha annyi "díszcigány" nem volt a kormányzaton belül, mint most - jelentette ki Farkas Flórián, a Fidesz országgyűlési képviselője egy hétfői saj
2007. október 8. hétfő 14:39 - Hírextra

Az ellenzéki politikus szerint a kormányzati intézkedések - így például a vizit - és a tandíj bevezetése a cigányságot érinti a legérzékenyebben, ezért a Lungo Drom azért fog kampányolni, hogy a romák részt vegyenek a Fidesz-KDNP által kezdeményezett népszavazáson, ahol a cigányság szavazatára is számítanak.

Farkas Flórián szerint országosan 85-90 százalékos a roma munkanélküliség az országban, a romák által legsűrűbben lakott négy megyében pedig - Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves - 100 százalékos. Megjelent a cigányhajléktalanság a kormányzati intézkedések pedig így a vizit - és tandíj bevezetése, csak rontják felzárkózási esélyeiket. Az egészségügyi intézmények és a kisiskolák bezárásával csökkent az oktatáshoz és az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás lehetősége is, a romáknak ugyanis az esetek többségében nincs pénzük az utazásra.

Farkas Flórián emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc négy évvel ezelőtt cigányul szólt első miniszterelnöki felszólalásában, ezzel azonban szerinte, valamint a jogvédelmi hálózat kiépítésével nem lehet megoldani a cigányság helyzetét. Farkas Flórián kifogásolta azt is, hogy három éve semmi sem történik a Roma Évtized programmal kapcsolatban sem, ezért pedig szerinte a kormány és személyesen a kormányfő Gyurcsány Ferenc felel. A roma politikus szerint annak ellenére nem történik semmi, hogy soha annyi "díszcigány" nem volt a kormányban, mint most - példákat azonban nem akart mondani Farkas Flórián, mint mondta azért, mert nem a személyek a fontosak. Farkas Flórián arra szólította fel a cigányság önkormányzati képviselőit, és minden cigány szervezet vezetőjét, hogy tájékoztassák a magyar társadalmat a kialakult helyzetről, mert a folyamat társadalmi robbanáshoz fog vezetni. És a felelős Gyurcsány Ferenc lesz - szögezte le.

Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetének vezetője a KSH adatai hivatkozva azt mondta, 2006-ban 2-2,2 millió ember élt a létminimum alatt, a kutatók szerint 2007-ben számuk elérhet a 3 milliót is. Soltész Miklós kritizálta a kormányt mert nem tesz semmit ennek megakadályozására és a cigányokat csak szavazatvásárlásra használják fel.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását