2024. május 21. - Konstantin

Megindult a nyomozás a fideszes vezető garázdaságának ügyében

Tanúkihallgatásokkal megkezdődött a nyomozás a péntek esti, egy nagykátai vendéglátó helyen történt incidens részleteinek kiderítésére, amikor egy helyi fideszes vezető állítólagosan többször is megütött egy vendéget - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapi
2007. október 8. hétfő 15:35 - Hírextra

Bényi Mónika elmondta, hogy garázdaság vétség miatt indult meg az ügy részleteinek feltárására a nyomozás, kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás tanúsítása miatt. A feltételezés szerint a helyi vízi közmű társulás elnöke, aki egyben a városi Fidesz-frakció vezetője, néhány munkatársával betért a vendéglőbe, ahol szóváltásba keveredett a felszolgálóval. Ezt követően a veszekedésbe vendégek is bekapcsolódtak, s ekkor került sor a tettlegességre. Garázdaságért egyébként két év börtönbüntetés, közérdekű munka elrendelése, vagy pénzbüntetés szabható ki.

A sajtószóvivő aláhúzta: nincs összefüggés a garázdaság ügye és a hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen a nagykátai rendőr-kapitányságon indított nyomozás ügyében, amely a vízi közmű társulásnál az előző vezetés alatt keletkezett pénzhiány miatt ismeretlen tettes ellen indult a napokban.

Koncz Gábor a vízi közmű társulás májusban megválasztott új elnöke, a helyi Fidesz vezetője az MTI-nek elmondta, hogy az ellene indított vizsgálat megalapozatlan. A kérdéses estén semmiféle verekedés nem volt, pofon nem csattant el - állítja. Hozzátette, hogy gyanúja szerint a mondvacsinált rendőrségi ügy az ő politikai lejáratását szolgálja. Ugyanis a hivatal átvétele után az előző, MSZP-s kötődésű vezetés alatt keletkezett 9,5 millió forintos hiányra derült fény, s ez ügyben feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás megindításáról éppen pénteken, az állítólagos garázdaság napján kapott rendőrségi értesítést - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását