2024. április 26. - Ervin

Gyurcsányt nem hallgatják meg

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szilvásy György kancelláriaminiszter újbóli tanúkénti meghallgatását a Zuschlag-ügyben, a jelenlegi adatok szerint, nem tervezi az ügyészség - közölte az MTI-vel hétfőn Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes.
2007. október 8. hétfő 13:51 - Hírextra

"A büntetőeljárásban jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint, egyetlen, úgynevezett prominens tanúnak a folytatólagos tanúkénti kihallgatása sem látszik szükségesnek" - mondta Szabó Ferenc, a Zuschlag-ügyben nyomozást folytató Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese a távirati iroda kérdésére válaszolva.

A főügyész-helyettes elmondta, hogy a nyomozás, a jelenlegi adatok szerint valószínű, hogy november 17-ig befejeződik.

A Zuschlag-ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, amelynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot, számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt. Kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok, mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

A Zuschlag-ügyben Gyurcsány Ferencet, az egykori ifjúsági és sportminisztérium vezetőjét és Szilvásy Györgyöt, a tárca volt közigazgatási államtitkárát tanúként, a pályázati rendszer működéséről, a pályázatok elbírálásának valóságos menetéről hallgatták meg.

A Bács-Kiskun Megyei Ügyészség kezdeményezésére, az ügy nyolc gyanúsítottja közül, a Szegedi Városi bíróság eddig Zuschlag János, Lados István és Katus Ferenc előzetes letartóztatását rendelte el. Őket jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítja az ügyészség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását