2024. április 27. - Zita

Elindult a Munkácsy-hét

Munkácsy-hét kezdődik hétfőn Békéscsabán. A szombatig tartó rendezvény célja, hogy összegyűljön 27 millió forint, amennyiért a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum meg tudna vásárolni egy eddig ismeretlen Munkácsy-képet.
2007. október 8. hétfő 14:22 - Hírextra
A Munkácsy Mihály Múzeumnak egy svájci gyűjtő ajánlott fel megvételre egy nőalakot ábrázoló Munkácsy-képet. A "La petite Jeanne" című kép ára 27 millió forint. A Munkácsy-képet adományokból kívánja megvenni a múzeum, ezért rendezik meg a Munkácsy-hetet.

A szombatig tartó rendezvény ötlete békéscsabai képzőművészektől származik. Hétfőn délután ötkor nyílik meg a Csaba Centerben az a tárlat, ahol a helyi képzőművészek festményeit, kisplasztikáikáit és szobrait láthatja és vásárolhatja meg a közönség. Az alkotásokból a szervezők aukciót rendeznek, a befolyt összeget pedig a Munkácsy-kép megvásárlására fordítják.

A héten előadásokat is tartanak a Békéscsabán asztalosinaskodó festőről. A zárónapon pedig békéscsabai mesterszakácsok egy óriásbográcsban 2500 adag gulyást főznek. A gulyás adagját ezer forintért vehetik meg mindazok, akik támogatni akarják a "La petite Jeanne" megvételét.

A Munkácsy-képet október végéig kell kifizetni a svájci gyűjtőnek, ellenkező esetben a festményt árverésen értékesítik. A vételárból még 22 millió forint hiányzik, eddig ugyanis öt és fél millió forint gyűlt össze.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását