2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Megvan az új államtitkár

Kovács Miklós nyerte a turisztikai szakállamtitkári posztra kiírt pályázatot - jelentette be Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten. Az 54 éves közgazdász korábban a Magyar Turisztikai Hivatal elnök
2007. október 8. hétfő 14:27 - Hírextra
Az önkormányzati tárca vezetője hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, az elkövetkező időszakban soha nem látott mértékű uniós források válnak elérhetővé a turizmus területén. Az első pályázatok október 4-én jelentek meg; jövő héten a turisztikai menedzsment fejlesztésére, november elején pedig szálláshelyek fejlesztésére is lehet majd pályázni.

A szaktárca átlátható, közérthető és teljesítményelvű finanszírozást akar, a szakma képviselőinek együttműködésével. A források hatékony felhasználása érdekében az állami és a privát szféra beruházásait össze kell kapcsolni - tette hozzá a miniszter. Bajnai Gordon elmondta, az új szakállamtitkártól azt várja, hogy vigye végig a most készülő turizmus-törvényt, és előrelépésre számít a főváros, illetve a Balaton marketingjében is. Bizonyos területeken, mint például a kongresszusi, illetve az egészségturizmus, az országnak jóval több lehetősége van, mint amennyit kihasznál. A fejlesztésekkel remélhetőleg ezen a téren is lesz előrelépés - tette hozzá.

Kovács Miklós a sajtótájékoztatón ígéretet tett arra, hogy az elkövetkezőkben nemcsak az állami, illetve uniós fejlesztési programokhoz, de az önerőből megvalósuló beruházásokhoz is segítséget nyújtanak. Az ország versenyképességének javítása érdekében a Magyar Turizmus Zrt. az idei 4,6 milliárddal szemben jövőre várhatóan 5 milliárd forintos keretből gazdálkodhat. A cég idén 100 milliós kiegészítő támogatást kapott marketing-tevékenységre. Ha ez beváltja a hozzá fűzött reményeket, vagyis érezhetően nő a vendégéjszakák száma és a belföldi forgalom, jövőre plusz 500 millió forintot fordíthat marketingre - közölte Kovács Miklós.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását