2024. április 28. - Valéria

3542 perc a vers jegyében

337 előadótól - 1180 vers hangzik el október 15-és 21-e között a 9. Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválon. A Merlin Színházban megrendezett maratoni versenyprogramban kilenc ország legjobb versmondói versengenek a közönség és a zsűri előtt.
2007. október 8. hétfő 11:19 - Hírextra
A Magyar Versmondók Egyesülete idén a "Vers, ahogy még nem ismered." mondat jegyében rendezi meg az egyhetes versünnepet. A fesztiválon a 23 előadóest, a 18 vers-és világzenei koncert, a 37 performance, valamint a 6 mozgásszínházi előadás az ígéret arra, hogy a közönség valóban nemcsak verssorok pódiumszerű tolmácsolását hallgathatja meg.

Az egyhetes rendezvénysorozaton minden produkció kiindulópontja egy-egy költemény. A szervezők előzetes számításai szerint, csaknem 18 ezer verssort hallgathat meg a publikum az egy hét során.

A fesztiválprogramban fellépnek olyan nagynevű előadók, mint Jordán Tamás, Mácsai Pál, Müller Péter Sziámi és zenekara, Palya Bea, Bíró Eszter, a Katona József Színház művészei, és nagyszámban nem hivatásos versmondók. A hallgatóságot egyebek mellett, vásári komédiákkal, kocsmadarabokkal, kabaréjelenetekkel is várják az előadók.

A kilencedik alkalommal megrendezett Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválra a szervezők legalább 10 ezer látogatót várnak október 15-és 21- e között a Merlin Színházban.

A rendezvénysorozat részletes programja a: www.versfesztival.hu oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását