2024. május 3. - Tímea, Irma

Vak vezet látókat

Óriási várakozás előzi meg Szegeden a hétfőn reggel nyíló, a vakok életét bemutató kiállítást. A városban az érdeklődés miatt másodszorra rendezik meg az interaktív tárlatot.
2007. október 7. vasárnap 19:58 - Hírextra

A látók egyrészt megismerkedhetnek a vakok életét megkönnyítő praktikus eszközökkel, másrészt egy berendezett sötét pincében vakok vezetésével kipróbálhatják, milyen érzés, ha csak a fülre és a tapintásra hagyatkozhatnak.

Beszélő telefon és karóra, speciális írógép és dombornyomott térképek. Csak pár olyan praktikus eszköz, amelyek megkönnyítik a vakok mindennapi életét és amelyeket érdeklődve szemlélnek a látók. Azonban az érdeklődőket leginkább a különféle helyszínekre és szituációkra berendezett, teljesen elsötétített pince miatt jöttek, ahol - ha csak kis időre is -, de beleélhetik magukat a vakok életébe. A kiállítást egy félhomályos szobán keresztül lehet megközelíteni, miután kialszanak a fények. A sötétben már a tapintásé, a szaglásé, a hallásé és az egyensúlyérzékelésé a főszerep.

A szervezőknek a kiállítással az a céljuk, hogy az emberek hamarabb és jobban tudjanak segíteni a vakoknak. Az interaktív tárlatot elsősorban általános és középiskolások fiataloknak szánják, de az érdeklődő felnőtteknek is örülnek.

A kiállítás október 8-tól december 9-ig tart nyitva.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását