2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kivívták a bronzérmet

A harmadik helyért rendezett összecsapáson 45-40-re nyert a spanyolok ellen, így bronzérmet szerzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a szentpétervári vívó-világbajnokságon.
2007. október 7. vasárnap 14:54 - Hírextra

A Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor, Imre Géza, Kovács Iván négyes összeszedett, koncentrált teljesítménnyel harcolta ki az érmet a tavalyi ezüstérmessel szemben.

Boczkó kezdett Marc Fonttal, és 3-1-re nyert, majd Imre 7-7-et vívott Jose Luis Abajóval, Kulcsár pedig 2-1-re verte Eduardo Sepulvedát (12-9). A folytatásban Imre 7-6-ra kikapott Fonttól, Boczkó 3-2-re megverte Sepulvedát, Kulcsár 7-6-ra alulmaradt Abajóval szemben (27-25). Következett két újabb egytusos vereség, Imre Sepulvedától kapott ki 8-7-re, Kulcsár pedig Fonttól 3-2-re, így Boczkó és Abajo párharca előtt 36-36 volt az állás.

Nagy teherrel lépett pástra Boczkó, de ezúttal legalább nem kellett neki hátrányt ledolgoznia, mint az olaszok elleni negyeddöntős összecsapáson. Ennek megfelelően nem sietett, türelmes és a döntő momentumban pontos volt. Mintegy két perc elteltével megszúrta ellenfelét, aki ezáltal kedvezőtlen helyzetbe került, mert neki kellett futnia az eredmény után. Boczkó élt a helyzetből adódó lehetőséggel 40-37-re ellépett, s bár már csak 40 mp volt hátra, várni lehetett, hogy nem vívják majd ki az időt, gyorsan fognak esni a találatok. Így is történt, 45-40-nel zárult a találkozó.

Boczkó plusz 8-cal, Imre mínusz 2-vel, Kulcsár mínusz 1-gyel zárt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását