2024. április 30. - Katalin, Kitti

Clinton tovább marad

Bill Clintonnal találkozott Gyurcsány Ferenc kormányfő. A szűk körű megbeszélés a tervezettnél félórával hosszabb volt- olvasható a kormányszóvivő közleményében. A politikusok a jövőre esedékes amerikai elnökválasztásról, valamint Magyarország Európai Uni
2007. október 7. vasárnap 07:56 - Hírextra
A kormányfő kiemelte: Budapest, az Unió politikai keretein belül, erősíteni akarja stratégiai partnerségét Amerikával. Kiemelte: Az óceán két partján alapvetően egy értékközösséget vallanak, az Egyesült Államok és Európa, az eltérő álláspontok ellenére is egymásra van utalva.

Bill Clinton az amerikai elnökválasztással kapcsolatban elmondta: a legerősebb elnökjelöltet támogatja, aki nem más, mint a felesége, Hillary.

A tervezettnél hosszabb ideig marad Budapesten a volt amerikai elnök: Bill Clinton, aki Görögországból érkezett hozzánk, eredetileg már szombaton tovább utazott volna Németországba. Ám a politikus úgy döntött: marad. A volt elnök a világgazdaságról és a globalizációról tart zártkörű előadást az egyik fővárosi szállodában. Aki élőben szerette volna meghallgatni Clintont, annak 250 ezer forintot kellett fizetnie, aki pedig közös fotót is szeretett volna az elnökkel, annak félmillió forintot kellett kiadnia.

Clinton 1996-ban, a balkáni háborúk idején már járt Magyarországon. Akkor villámlátogatást tett a taszári amerikai bázison. A tervezettnél azonban 6 órával korábban szállt le az elnöki gép, így mindössze egy sajtótiszt fogadta az Egyesült Államok elnökét Taszáron.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását