2023. június 3. - Klotild

Egyre többen vesznek biotermékeket

Egyre több az egészségtudatos vásárló Magyarországon, így a biotermékek piaca várhatóan nőni fog - állapítja meg a GfK Hungária piackutató legújabb felmérése. Jelenleg a hazai lakosság 11 százaléka vesz bioélelmiszereket. A legkeresettebb termékek közé a
2007. október 7. vasárnap 08:02 - Hírextra
A rendszeres vásárlók aránya ma még alacsony, aminek fő oka az, hogy a bioélelmiszerek drágábbak a többinél. Ez részben annak tulajdonítható, hogy Magyarországon az összes művelt földterület mindössze három százalékán folyik biogazdálkodás.

A felmérés megállapítja: az árakon túl ma már léteznek egyéb szempontok - például a társadalmi felelősségvállalás -, amelyek javítják egy cég megítélését, így növelhetik a vásárlási kedvet. Az üzleteknek tevékenységük során elsősorban a környezetvédelmi szempontokat, másodsorban pedig az egészséges munkakörülmények biztosítását kell szem előtt tartaniuk. Emellett különösen fontos a vásárlók és a helyi közösségek érdekeinek figyelembe vétele is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását