2024. május 2. - Zsigmond

Az USA óvatos

Óvatosan reagált az Egyesült Államok Pervez Musarraf pakisztáni elnök újraválasztására. A Fehér Ház szóvivője, Scott Stanzel azt mondta az újságíróknak, hogy Pakisztán rendkívül fontos szövetségese Amerikának, és gratulált a választáshoz. A győztessel kap
2007. október 7. vasárnap 06:41 - Hírextra
Scott Stanzel kiemelte: amíg a legfelsőbb bíróság nem hirdeti ki a szombati elnökválasztás nyertesét, addig Washington nem kommentálja a voksolást.

Az AFP Hírügynökség szombaton azt jelentette magasrangú kormányzati forrásra hivatkozva, hogy Pervez Musarraf nyerte az elnökválasztást. A névtelenséget kérő tisztségviselő azt mondta: elsöprő győzelmet aratott az 1999 óta hatalmon lévő politikus.

Annak ellenére jelentették be a régi-új elnök győzelmét, hogy a legfelsőbb bíróság közölte: csak október 17. utánra várható a végeredmény kihirdetése, amikorra már elbírálják a választással kapcsolatban benyújtott jogi kifogásokat. Musarraf győzelméről az állami televízió is beszámolt.

A választási bizottság elnöke azt mondta az AFP-nek, hogy a nemzetgyűlésben és a szenátusban összesen 257 szavazatot adtak le a politikusok. Ebből 252 voksot kapott Musarraf, három voksot érvénytelenítettek, kettőt pedig kihívója, Vadzsihuddin Ahmad szerzett meg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását