2024. április 28. - Valéria

Dúl a parkolóháború

Ha hétfőn nem adja át magától parkolóját az Egészségügyi Minisztérium, akkor a jövő héten az V. kerület elbontatja az akadályokat és megnyitja az elzárt parkolót. Ezt Rogán Antal polgármester megerősítette az RTL Klub Híradónak. A minisztérium szerint azo
2007. október 7. vasárnap 06:33 - Hírextra
Szombatig adott határidőt az V. kerületi önkormányzat arra, hogy az Egészségügyi Minisztérium lemondjon parkolójáról. Hiába. Helyén vannak a táblák, a lánc és még az őrbódé is. Rogán Antal polgármester szombaton azt mondta, hétfőn megnézik, történt-e változás. Ha nem, akkor a jövő héten minden akadályt elbontanak, amely megakadályozza a bejutást. A polgármester megfogalmazása szerint a parkolási társulást meg fogja kérni arra, hogy egy nap türelmi idővel ott is kezdje el szedni a parkolási díjat.

A minisztérium azonban pert indított azért, hogy felfügesszék az önkormányzati döntés végrehajtását. Baraczka Mariann államtitkár azt mondta, amennyiben a bíróságnak ezt döntését kézhez kapják és abban az áll, hogy elutasította ezt a kérelmet, akkor a kerület rendelkezésére bocsátják a területet. Mindaddig, amíg ilyen végézésről nincs tudomása az Egészségügyi Minisztériumnak, addig - tudomásuk szerint - ez a döntés végrehajtása nem kényszeríthető ki.

Vagyis nem lehet se a láncokat, se a táblákat eltávolítani. A szakállamtitkár elmondta még, hogy egy másik keresetben tulajdonjoguk megállapítását kérik. Baracka Mariann szerint az csak a jogerős ítélet után dől el, hogy ki kell-e fizetniük az önkormányzat által, az elmaradt parkolódíj-bevételért követelt 10 és fél milliárd forintot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását