2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az ikrek pártja vezet

A Kaczynski ikrek pártja, a konzervatív Jog és Igazság (PiS) vezeti a lengyel népszerűségi listát a szombaton közzétett közvélemény-kutatás szerint. A PiS a liberálisoktól vette át a vezetést. Lengyelországban két hét múlva tartanak előrehozott választáso
2007. október 7. vasárnap 09:47 - Hírextra
A szombaton közzétett adatok szerint a miniszterelnök és az államfő pártja a szavazatok 41 százalékára számíthat, a liberális Polgári Platform (PO) pedig 32-re. A balközép LiD választási szövetség 16 százalékot ért a Pentor Intézet 800 fős fölmérésén. Az adatok szerint mindössze 3 politikai erő kerülne be a törvényhozásba, más párt ugyanis nem érte el a bejutáshoz szükséges 5 százalékot.

Jaroslaw Kaczynski miniszterelnök azt mondtaszombaton egy pártrendezvényen: van rá esély, hogy akár egyedül is kormányt alakíthatnak. A PO elnöke, Donald Tusk kijelentette: lehet, hogy a kormányfő pártja átvette a vezetést, de két hét van még hátra a kampányból.

Az AFP tudósítása megjegyzi: az eddigi közvélemény-kutatásokon a PO vezetett, szorosan mögötte pedig a miniszterelnök Jaroslaw Kaczynski és ikertestvére, az államfő Lech Kaczynski pártja állt.

Lengyelországban október 21-én tartják az előrehozott választásokat azután, hogy összeomlott a kormánykoalíció.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását