2024. május 6. - Ivett, Frida

Takács Albert megemlékezett

A nemzeti gyásznapon, katonai tiszteletadás mellett tartottak megemlékezést az aradi vértanúkról a fővárosi Fiumei úti sírkertben található Batthyány-mauzóleumnál szombaton. Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc hős vezetői vértanúk voltak, mer
2007. október 6. szombat 14:42 - Hírextra

Szólt arról: a történelmi kor körülményei akkor kedvezőtlenek voltak a magyar kibontakozás, a magyar fejlődés számára.

"Ma, más viszonyok között, Magyarország, a nemzet esélyei összehasonlíthatatlanul kedvezőbbek. A közös Európában nincsenek meg azok a fenyegetések, azok a külső kényszerek, amelyek annak idején gátolták, ellehetetlenítették az ország és a nemzet fejlődését" - fogalmazott Takács Albert.
Mint mondta, "ma nem kell nagy erőfeszítéseket tenni a szabadság és a függetlenség megőrzése érdekében, erőnket valódi feladatainkra koncentrálhatjuk. Ha ez így van, akkor nem kellene a fölöslegessé vált viszályt és harcot belső életünknek, nemzeti életünknek részévé tenni újra" - hangsúlyozta Takács Albert, majd hozzáfűzte: "ez talán 1848-49 üzenete, a mi felelősségünk és a mi feladatunk".

Az ünnepség végén az emlékezők koszorúkat helyeztek el a mauzóleumnál. Köztük volt Sólyom László köztársasági elnök, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság elnöke, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a kormány nevében Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, az Országgyűlés nevében pedig Mandur László, a parlament alelnöke, valamint a pártok képviselői.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását