2024. április 25. - Márk

Gyakorolták a védekezést

A madárinfluenza elleni védekezést gyakorolták szombaton a Vas megyei Tanakajdon a katasztrófavédelemben együttműködő szervezetek, a helyi önkormányzat, a tűzoltóság, a rendőrség, az állategészségügyi hatóság és a polgári védelem szakemberei.
2007. október 6. szombat 16:44 - Hírextra

A védelmi gyakorlat során mindenben a valós helyzetet modellezték, kijelölték a védőkörzeteket, tájékoztatták a lakosságot a betartandó szabályokról, a helyi pulykatelepen, a fertőzés feltételezett gócpontjában, pedig imitálták a szárnyasok leölését, az állatokkal érintkező berendezések elégetését, vagy fertőtlenítését.

Burján Attila polgári védelmi alezredes, a gyakorlat irányítója az MTI-nek elmondta: Vas megyében egy baromfifeldolgozó nagyvállalat miatt jelentős a pulykatartó telepek száma, ezért választották a gyakorlat témájául a madárinfluenza elleni védekezés gyakorlását.

"Ezen a területen eddig nekünk sem nagyon voltak gyakorlati tapasztalataink, ezért fontosnak tartjuk, hogy felkészítsük mind az önkormányzatok, mind az együttműködő szervezeteket, közösen begyakoroljuk a védekezés kötelező, másutt már jól bevált lépéseit" - mondta.

A települési védelmi gyakorlat elméleti és gyakorlati részből állt. Szombaton délelőtt közegészségügyi, járványügyi és katasztrófavédelmi szakemberek tartottak előadást, majd a résztvevők a gyakorlatban is megismerkedtek a madárinfluenza felszámolásának lépéseivel. A polgármesterek végül írásban is megkapták a vészhelyzetben alkalmazandó intézkedések forgatókönyvét, illetve azoknak a hivatalos határozatokat, amelyekkel ilyen esetekben találkozhatnak.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását